Först och främst, tack för alla kommentarer jag får här inne! Har tyvärr inte haft så mkt tid och ork att svara många av er under pågående köksrenovering!

Jag kör ju mkt GI nu för tiden, håller sockersuget bättre i schack då. Man letar ofta alternativ då när man försöker hålla nere pasta, ris och potatis.
Jag fick ett gott tips av min väninna Lisa för någon månad sedan och som verkligen är kanon som ersättare för pasta.
Zucchinitagliatelle!

2 personer

2 st zucchinis
Olivolja
Salt och peppar

Skär långa strimlor med en potatisskalare och lägg i durkslag, koka upp vatten som du häller över. Ringla sedan olivolja och salta/peppra.

001_41

Räknar du points så ”betalar” du bara för olivoljan.

  1. Det där såg gott ut! Jag har gjort likadant med morötter. 🙂 Jag försöker också tänka GI och det går faktiskt bra, man håller sig mindre sugen.

  2. Hej!
    Ja jag har oxå funderingar om att gå över och testa GI ett tag.
    Måste bara fråga vad smakar zuccini? Tror inte jag smakat det. har bara fått för mig att det inte är gott;)
    Ha det så bra
    Kram

  3. Smart! Tack för tipset!
    Hoppas receptet på GI-kladdkakan kommer snart…:) Har du tips på fler GI-efterrätter??
    Glad påsk!!
    Kram

  4. Detta ska jag absolut testa! Har skippat kolisar denna vecka förutom ett snedsteg igårkväll och HJÄLP vilket sötsug det triggade igång! Jag mår också betydligt bättre utan alla dessa kolhydrater. Innan åt jag kolhydrater som om jag vore en elitidrottare… hehe

    Kram och Glad Påsk

  5. Men titta! Jag har ju försökt mig på att göra ”pasta” av zucchini och morötter ibland. Morötterna blir bra, men inte zucchinin. Givetvis ska man hälla vattnet över zucchinin och inte ge sig på att koka dom, om än bara för en kort stund. SMART! Tack! Att jag inte kom på det själv? 😛

  6. Tar hjälp och inspiration av dina recept jätteofta, stort tack för att du delar med dig!
    Ett tips jag kan dela med mig av är att torsk och curry är en jättebra kombo,kanske ingen nyhet men det var överraskanse gott!
    Stekte torskfilé och gjorde såsen så här: fräste rätt mycket curry i lite smör, på med matlagningsgrädde, salt och peppar, koka koka. Servera blomkålsmos till. Jättegott!
    Kram Pernilla

    1. Haha lite roligt för just nu sitter N och lilla A och äter panerad torskfilé med kokt potatis och currysås, de älskar den kombon! KRAM på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..