Zucchinipasta med körvel, senap och portabello

19 november, 2014

I vårt Ica Maxiblad så hittade jag en pastarätt som lät så god så jag hämtade inspiration från den och gjorde detta! Såååå gott med portabello och körvel och senap! Omnomnom!
Min spiralmanick heter Vegetable Spiralizer i märket Paderno, finns på Amazon, Ebay och Tvins.com. Jag betalade runt 300:- med frakt via Amazon.

18112014-012A3155

18112014-012A3156

18112014-012A3168

Skriv ut

Zucchinipasta med körvel, senap och portabello

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 stora portabellosvampar
  • 4 skinksnitzlar
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 kruka körvel
  • 1 msk dijonsena
  • smör eller kokosfett
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Skala lök och morötter, finhacka löken och skiva morötterna. Strimla köttet i ca 1 cm bitar. Fräs lök, morötter och kötti lite smör eller kokosfett.
  2. Häll ner grädden och låt allt koka några minuter.
  3. Skär svampen i tunna tårtbitar och fräs i panna med lite smör eller kokosfett. Krydda med salt och peppar och blanda ner i såsen.
  4. Hacka körveln och rör ner den och senapen och smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla Zucchinin med antingen julienne eller speciell grönsaksstrimlare.
  6. Fräs snabbt i kokosfett i het panna, salta.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Lena Johansson 20 november, 2014 - 09:42

Hej Åse
Tack för din trevliga blogg alla fina recept, har hittat mycket gott här! Har skrivit till SVT Gokväll och föreslagit att man ska ta in nån som lagar mat enligt LCHF och bl.a. föreslagit dej!
Lena

Svara
Åse 20 november, 2014 - 11:13

Vad rar du är!

Svara
Tessan 19 november, 2014 - 20:36

Hej!
Har för ca 3 veckor sen börjat med Lchf,ett försök för mig att hitta ett sätt att nå en sundare livsstil.
söker mycket på nätet för att lära mig då allt är så nytt och du dyker upp oftast,verkar som du insperarar väldigt många 🙂
Jag undrar om du kan dela med dig lite om hur man äter innan/efter träning har precis startat träning tabata pass denna vecka och äter då min middag efter träning blir de fel för kroppen? Tar gärna emot tips 🙂
Följer dig nu på Instagram o här på bloggen kul o massa bra tips!
Mvh Tessan

Svara
Lina 20 november, 2014 - 07:36

Hej Tessan,
Du vill ju förmodligen ha svar av Åse men jag har också relativt nyligt börjat med LCHF och styrketränar 3 ggr/vecka. Mitt tips är att inte tänka så mycket på vad du ska äta kring träning, risken är då att du äter helt i onödan om du förstår vad jag menar. Men om du kör ett riktigt tungt styrkepass så kan det vara bra med lite extra protein efteråt, men det räcker med ett ägg till exempel. Innan träning behöver du inte äta något alls, så länge du äter normalt under dagen och är vanligt mätt så att säga.
Hoppas du inte misstycker att jag svarar! Vill påpeka att jag inte är något proffs utan bara vablig motionär =)

Svara
Åse 20 november, 2014 - 09:24

Toppentips! Värt att notera att under de första veckorna på LCHF så kan energin i samband med träning tryta, detta på grund av att kroppen ändrar energiform från glukosdrift till fettdrift.

Svara
Tessan 20 november, 2014 - 11:56

Nej tvärtom blev jag väldigt glad att du svarade,snällt av dig tack Lina 🙂
Jag brukar äta min lunch ganska sent så är inte hungrig innan träning men efter blir jag hungrig o äter då min middag, som igår köttfärs med lite ost sallad o bea, är de ok tro?
Jag äter faktiskt inte alls emellan målen blir så himla mätt så brukar bara äta lunch o middag o de står jag mig på länge. Tack till sig oxå Åse

Svara
Tessan 20 november, 2014 - 11:57

Tillägg jag äter frukost/lunchen mellan 10-12 sen middag vid 8 då jag tränar, annars middag vid 6 tiden

Svara
Åse 20 november, 2014 - 11:58

Det är optimalt att göra just så, träna fastande och äta efterråt, keep going!

Svara
Tessan 20 november, 2014 - 13:13

Åh tack snälla Åse jag kör på 🙂

Margaretha 19 november, 2014 - 15:58

Härliga recept du har. Man blir så inspirerad. TACK / Kram M 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.