Zucchinilasagne

av Åse

Blev så inspirerad av Cathrines lasagne att jag bestämde mig för att göra en egen. Den blev jättegod!!
294 kcal, 17 g fett, 7 g kolhydrater (7 pts)

Så här gjorde jag:

6 personer

600 g nötfärs 10%
2 stycken zucchinis
4-500 g tomatkross
3 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 köttbuljong
Salt och peppar
1 blå band ostsås (tetra 2,5 dl)
Några färska basilikablad, skurna i mindre bitar
1 dl matlagningsgrädde
1 st 20% mozarella

Skär zucchinisarna i skivor på längden, lägg på handduk, salta så de vattnas ur. Jag sköljde sedan av dem med hett vatten och lät dem torka lite.  Gör detta en stund innan så du hinner med.
Stek löken, tillsätt nötfärs och stek, krossade tomater, vitlök, ostsås, buljongtärning, salt & peppar och basilika.
Varva sedan succhiniplattorna med nötfärsen, nötfärsen sist, häll över 1 dl grädde och strö mozzarellan ovanpå!
I ugn på 200 gr i ca 20-25 min.

0281

029

Tack för inspirationen Cathrine!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

16 kommentarer

Kia 14 december, 2016 - 13:27

Vad bra att du skriver med kcal. Är det per 100g eller per portion och hur stor är en portion om så. Tack

Svara
Vanessa 11 december, 2016 - 23:33

Hej hej
Finns blå bands ostsås fortf, om inte vad kan jag använda då? Tacksam för svar 🙂

Svara
Åse 12 december, 2016 - 09:25

Hej! Oj, det vet jag inte – receptet är ju så gammalt =) Du kan ju göra en egen ostsås eller köpa annan likvärdig.

Svara
Nytt i receptmappen « 27 januari, 2013 - 17:46

[…] Var faktiskt helt god.  Så här gjorde jag. Modifierade detta recept […]

Svara
Caroline 7 april, 2011 - 21:29

Tack för receptet! Det var jätte gott! 🙂

Svara
Åse 7 april, 2011 - 21:53

Kul att höra!

Svara
Claudia 30 november, 2010 - 11:08

måste kommentera igen, alltså din blogg är min räddning, är sockerberoende och försökt med lchf 2 ggr innan man får alltid ångest under dag 3 för hittar inga roliga recept, men nu har jag hittat din blogg är inne på dag 4 nu( inte så mkt men nånstans måste man börja), men känner inget sötsug alls som jag gjort dem andra gångerna, du borde ge ut dina recept i bokform, idag ska jag testa pizzan =)

Svara
Cybertjejen 10 maj, 2009 - 16:50

Tur att du länkade till Cathrines lasagne så jag visste hur länge och hur många grader det skulle vara 😉

Svara
Ellinor 7 maj, 2009 - 19:43

Nää, men usch!!! Det var det godaste recept jag sett på länge! Och de foton som du knäpper på maten! Gud hjälpe mig, detta MÅSTE jag bara testa! 😉

Svara
Åse 7 maj, 2009 - 20:39

Hihi 😉 Kram!

Svara
cathrine 7 maj, 2009 - 18:01

Kul att den blev bra 🙂 Roligt att man kan få lite tips hur man kan variera den också 🙂

Svara
Anita 7 maj, 2009 - 08:21

Hej Åse!

Låter mycket gott men jag undrar. Hur fet är matlagningsgrädden? Hur mycket Mozzarella tar du?

Svara
Åse 7 maj, 2009 - 08:32

Hej Anita!

Matlagningsgrädde är mig veterligen alltid 15%, men jag kan ha fel men jag köper alltid 15%.
Mozzarellan är en sådan där kula.

Svara
sofia 7 maj, 2009 - 07:01

Gott! Ska jag verkligen prova någon dag! Lite varierat till vanlig lasagne 🙂

Svara
MariaD 7 maj, 2009 - 00:39

Åhhh, vad jag blir sugen att laga god o nyttig mat =)) Har varit inne i en svacka med bara tråkmat- potatisbullar, korv, fiskbullar osv Jag som eg gillar att laga mat.

Jag som är hopplös på efterrätter o fikabröd tyckte det gick jättebra då jag åt typ GI. Men jag vill ju äta massa god frukt nu då det är sommar, det är nästan värre att inte kunna frossa i det.

Svara
Åse 7 maj, 2009 - 08:00

Fruktos är mer fettbildande än vanligt socker har du väl läst 😉
Nädå, ngn frukt emellanåt är ju såklart inte fel!
Men bär är en höjdare också ju!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.