Zucchinibaguetter

20 november, 2014

I går utvecklade jag receptet på Morot- och Zucchinibröd – det blev ÄNNU bättre! Jag drog ner på kokosmjölet eftersom jag inte är så förtjust i när det smakar sött som kokosmjöl gör och jag tycker konsistensen blir brödigare om man kägger till pofiber.
Osten går att utesluta men höjer givetvis både smak och binder bra.
Givetvis kan man baka detta som bullar eller som helt bröd också.
Ett riktigt gott matbröd! Vill man ha ett bröd som passar mer till ”smörgås” så kan man utesluta både brödkryddor och vitlök. Jag är personligen inte överförtjust i brödkryddor om jag äter bröd som enda måltid (dvs smörgås)

012A3184

012A3191

Soppreceptet finns HÄR.
012A3193

Skriv ut

Zucchinibaguetter Glutenfria, Lågkolhydrat, LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 15
  • Tillagningstid: 25
  • Totaltid: 40

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 dl riven zucchini (ca 1 stor)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 3 msk sesamfrön (eller ta sammanlagt 1 dl sesmfrön istället för solros + sesam)
  • 1/2 dl chiafrön
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk – 3/4 tsk havssalt
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl riven västerbottensost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft eller 200 gr vanlig.
  2. Vispa äggen luftiga. Riv zucchinin och krama ur överflödig vätska.
  3. Blanda ner i äggsmeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem och den rivna osten.
  5. Låt svälla i ca 10-15 min.
  6. Forma baguetter och lägg på plåt klädd med bakpapper.
  7. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills baguetterna fått fin färg och inte är kladdiga på insidan (känn med sticka).

Notering

  • Per baguette: 207 kcal, 11 g protein, 4 g kolhydrater, 14 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)
46 kommentarer
0

Du kanske också gillar

46 kommentarer

Christer Josefsson 8 januari, 2019 - 12:49

Hej Åse
Har under många år letat efter bra LCHF-bröd, gav upp imitten av förra året och började köpa LCHF-bröd. Willys har ett ganska bra, Lidl likaså. Hittade ditt recept i slutet av 2018 och provbakade en halv sats. Perfekt bröd, väldigt gott och lättlagat. Har just gjort en helsats med väldigt bra resultat.
Det är otroligt enkelt att göra, skall experimentera med lite proteinpulver.
Ledigt

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.