Zucchinibaguetter

20 november, 2014

I går utvecklade jag receptet på Morot- och Zucchinibröd – det blev ÄNNU bättre! Jag drog ner på kokosmjölet efetrsom jag inte är så förtjust i när det smakar sött som kokosmjöl gör och jag tycker konsistensen blir brödigare om man kägger till pofiber.
Osten går att utesluta men höjer givetvis både smak och binder bra.
Givetvis kan man baka detta som bullar eller som helt bröd också.
Ett riktigt gott matbröd! Vill man ha ett bröd som passar mer till ”smörgås” så kan man utesluta både brödkryddor och vitlök. Jag är personligen inte överförtjust i brödkryddor om jag äter bröd som enda måltid (dvs smörgås)

012A3184

012A3191

Soppreceptet finns HÄR.
012A3193

Skriv ut

Zucchinibaguetter Glutenfria, Lågkolhydrat, LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 15
  • Tillagningstid: 25
  • Totaltid: 40

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 dl riven zucchini (ca 1 stor)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 3 msk sesamfrön (eller ta sammanlagt 1 dl sesmfrön istället för solros + sesam)
  • 1/2 dl chiafrön
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk – 3/4 tsk havssalt
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl riven västerbottensost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft eller 200 gr vanlig.
  2. Vispa äggen luftiga. Riv zucchinin och krama ur överflödig vätska.
  3. Blanda ner i äggsmeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem och den rivna osten.
  5. Låt svälla i ca 10-15 min.
  6. Forma baguetter och lägg på plåt klädd med bakpapper.
  7. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills baguetterna fått fin färg och inte är kladdiga på insidan (känn med sticka).

Notering

  • Per baguette: 207 kcal, 11 g protein, 4 g kolhydrater, 14 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

45 kommentarer
0

Du kanske också gillar

45 kommentarer

Mia Åberg 19 september, 2017 - 13:55

Går det att byta mandelmjölet mot bara pofiber? 😊

Svara
Erica 16 mars, 2016 - 17:03

Tack äntligen har jag hittat ett bra recept på dessa.. de jag hittade var bara konstigheter i..
så dessa skall göras till soppan i veckan <3

Svara
Fiskgratäng med pepparrot och räkor - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 13 september, 2015 - 20:32

[…] Zucchinbaguetter (frallor) väntar till frukost i morgon […]

Svara
Sofia 10 maj, 2015 - 15:44

Så gott. Kan ärligt säga att jag föredrar dessa baguetter framför vanligt bröd, och jag är en brödälskare. Hela familjen tyckte om baguetterna, inklusive vår treåriga son. (Jag uteslöt vitlöken dock.) Tack Åse!

Svara
Åse 10 maj, 2015 - 15:52

Vad kul, tack!

Svara
Emelie 27 november, 2014 - 20:59

Tack snälla för det här receptet! Jag testade att göra det i helgen och njuter av varje tugga. Helt klart det bästa lchf-bröd jag testat. 🙂

Svara
Helena 25 november, 2014 - 11:07

Hej,
Frallorna ser otroligt goda ut, jag har dock ett problem. Jag har inga pofibrer. Bor i Tyskland och hittar inga i affären här (dags att åka till Sverige och bunkra baktillbehör snart 🙂 )
Vad kan jag ersätta pofibrer med?
Tack på förhand.
//Helena

Svara
Åse 26 november, 2014 - 09:25

Hej! Du kan öka upp mandelmjölet och lite av kokosmjölet i stället. Blir inte riktigt lika bra men nästan =)

Svara
Petra Mikaelsson 4 maj, 2015 - 15:51

Hej Helena! Vet inte om du hittat till lchfshopen.de än men de och andra har Pofiber. Onfos som säljer Icas sortiment över nätet har det med. De här hade det med ok pris förut. http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.l-carb-shop.de%2Findex.php%2Fspecial%2Fkartoffelfasern.html&h=sAQHN3pEn
MVH/
Petra i södra Tyskland

Svara
Ylva på Åland 25 november, 2014 - 08:08

Hej Åse!
Vad härligt ni ser ut att ha haft det i Kosta! Dit skulle man kunna åka 🙂
Jättegott bröd blev detta! Sambon var väldigt tveksam när han såg innehållet, men smakade på det färdiga brödet med kommentaren – ”detta var det bästa glutenfria du bakat” 🙂
Funderade dock på västerbottenosten. Har den någon speciell egenskap eller kan man använda vilken annan ost som helst? Jag har nog aldrig använt just den osten, och använder helst bara åländska ostar. Nu hade jag bara Port Salut i kylen, och det gick ju bra med den också. Tänkte bara om det blir något annorlunda med just Västerbotten? Eller är det just för den ostens smak du valde den sorten?
Ha det gott!

Svara
Åse 25 november, 2014 - 08:10

Du kan använda vilken ost som helst! Jag gillar smaken av just V-botten =))
Kul att det smskade Ylva!! Kram!

Svara
Camilla 24 november, 2014 - 21:15

Ser mums ut! Allt hemma utan chiafrön…. Tror du man kan testa något annat eller hoppa över?

Svara
SMÖR - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 24 november, 2014 - 15:58

[…] morse så blev det en ny laddning med zucchinibaguetter, denna gång utan brödkryddor och vitlök. Såååå gott! Jag köpte ett ekologiskt smör […]

Svara
Kosta Boda Art Hotel- Julstämning deluxe! - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 24 november, 2014 - 11:16

[…] Regnet öser ner och det är mörkt och dystert. Att tända upp ljus och sätta in en plåt med zucchinibaguetter till frukost hjälper dock långt för […]

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.