Yoghurtpannacotta med mango och passion

10 juli, 2018

Hej hej!

Kikar in med ett fräscht och underbart gott recept på panacotta (min favoritdessert!)
Detta tycker jag ni ska prova! Blir godare när det är yoghurt i istället för enbart grädde. Jag gillar syran och fräschören!

Skriv ut

Yoghurtpannacotta med mango och passion

  • Författare: Åse

Ingredienser

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång, vaniljfröna
1/2 dl sötning (Ica sötströ tex) alt uteslut helt
2 dl grekisk yoghurt
250 g fryst mango
2 passionsfrukter
saften av 1/2 citron

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med vaniljfröna. Lägg i gelatinbladen. Låt svalna en stund och vispa sedan ner yoghurten. Häll upp i glas och låt stelna i ca 4-5 timmar.
Tina mangon och mixa med citronsaften. Rör ner passionsfruktköttet och fördela över pannacotta

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Linda 10 juli, 2018 - 14:26

Går det att göra mejerifri pannacotta?

Svara
Linda 10 juli, 2018 - 15:03

Tack för snabbt svar. Spelar det roll vilken kokosmjölk man använder? Kan man använda typ Garants på tetror?

Svara
ÅsaS 10 juli, 2018 - 20:26

Garants är, eller har iaf varit, en av Åses tips (och ’favorit’?) tidigare, om jag inte minns helt fel. Krämigare än många andra kokosmjölksorter..
/ÅsaS

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.