Yoggi LC / LCHF

17 mars, 2012

Turkisk yoghurt går inte alltid hem hos våra barn och fil tycker jag är för fettsnål så i dag gjorde jag egen yoggi till barnen, det gick hem vill jag lova!!

4 portioner

4 dl Turkisk yoghurt
4 dl vispgrädde (eller till den konsistensen du vill ha)
smaksätt med jorgubbspuré (mixade frysta jordgubbar) och vaniljpulver. Söta eventuellt med lite sukrin/stevia.

Till serveringen rörde jag ner lite jordgubbspuré


Detta var min frukost, fröknäcken med makrill, majjo och grevé. Gott!

 

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Linda 1 februari, 2016 - 09:49

Tack så mycket Åse! :):)

Svara
Anna 17 mars, 2012 - 20:49

Jag är tokig i dina fröknäcken! En sats räcker just över helgen för hela familjen, jag får gömma dem så att det alls ska bli något kvar. Igår glömde jag dem i ugnen – dvs lät dem stå kvar när jag stängt av värmen – och de blev fantastiskt spröda och goda.
Tack för inspirationen!

Svara
Åse 18 mars, 2012 - 11:09

De är fantastiska!!!! Det är Birgittas förtjänst som skapat receptet =)) I gårkväll hade vi dem till ostbricka, mums!!

Svara
Lina 17 mars, 2012 - 13:58

Mmm låter så gott så att mamman med vill smaka 😉
kram på dig

Svara
Anita 17 mars, 2012 - 12:47

Kul att de äter den nu. Jag brukar ta 150 g grekisk yoghurt Lindahls, 30 g vispgrädde, lite sukrin/ stevia och sedan Hallonsmaken du rekommenderade (till någon efterrätt tror jag det va) och 1 msk nötter. Blir så gott! 🙂

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 14:43

Gott!!! =)

Svara
Millan 17 mars, 2012 - 12:41

Tack snälla för alla tips! Ska höra av mig längre fram å berätta hur det går 🙂 varma kramar så länge

Svara
Anette G 17 mars, 2012 - 11:11

Blir imponerad av dina perfekta, snygga fröknäckebitar. Mina blir alltid ojämna och väldigt sköra men ack så goda 🙂
Har en fråga till dig om du har testat att göra något bröd liknande kavring? The LCHF-way….

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 12:15

Gör dem lite mindre tunna =)) Och häll upp direkt så kan du föra ut smeten med slickepott, jämna till kanterna också med slickepotten =)

Svara
Millan 17 mars, 2012 - 11:03

Hej 🙂 vilket toppen recept, det ska jag göra till mina pojkar. Jag får ångest och mår dåligt över det här med mat till barnen ibland, hjälp mig 🙁 min yngsta som är ett får ju varje morgon och kväll välling (nestle) han får en liten smörgås eller naturell yougurt med frukpure köpt på barnmatsavdelningen till frukost. Lunch och middag samma som oss och ibland en barnmatsburk. På em till mellis brukar han få nestles gröt. Till saken hör att han är väldigt hård i magen och har alltid varit det 🙁 så vi måste börja varje morgon med medicin mot det i vällingen. Känner mig så värdelös som ger han allt detta färdigköpta men så har man ju gjort nu i massa år 🙁 vad ska jag ge han? Är så orolig att han inte får i sig tillräckligt med fibrer, bra fett, vitaminer mm. Borde jag sluta med välling? Så grovt bröd som möjligt? Röd mjölk och fet youghurt? Är barnmat okej ibland? Hur ska en bra dag se ut? Självklart med lite socker och läsk. Förlåt för alla frågor. Mvh Millan

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 12:25

Ja bort med vällingen!!! Gör LCHF välling!! 1 äggula, 25 g smör, ca 1-2 dl varmt vatten. Blanda med mixerstav. (Recept lifezone.se)
Eller bovetevälling: (Recept ulrika hoffer)
2 flaskor
2 dl kallt vatten
1 nypa kanel
2 msk bovetemjöl
2 dl havremjölk
en klick kokos- eller rapsolja

Vispa ned bovetemjöl och kanel i kallt vatten. Koka upp och vispa då och då under uppkoket, för det klumpar sig lätt annars. Späd med havremjölk och droppa i lite olja inför servering. Mums! Ren näring på flaska!

Resterna spar du bara och värmer i kastrull inför nästa vällingmål. Vällingen klarar sig 3-4 dagar.

Ge honom samma mat som ni! Så fet mejeri etc som möjligt, mycket grönsaker som innehåller vattenlösliga fibrer.
Jag kan rek både Anna Halléns bok ”LCHF för familjen” och Monique Forslunds ”LCHF för hela familjen” som har många fina recept och tips för småbarnsfamiljen!!

Svara
Linda 25 januari, 2016 - 17:32

Hej! Tack för tipsen på välling och på böcker för familjen! Det var ju ett tag sedan du skrev det men jag chansar på att fråga. Jag gör ersättning till min 7 månader gammal son på 1 pastöriserat ägg, 1 dl mandelmjölk, 1 tsk kokosfett och 1 msk grädde. Han tycker det är fantastiskt gott. Är nyfiken på vad du tycker om det receptet? Jag funderar även lite på om man missar kalciumet med tanke på att jag väljer mandelmjölk istället för traditionell mjölk men ser att recepten ovan inte heller använder det. Hur ser du på saken om man får fråga? Vänligen, Linda

Svara
Åse 26 januari, 2016 - 09:15

Hej! Äter han vanlig mat också?

Svara
Linda 26 januari, 2016 - 10:24

Hej! Tack för ditt svar 🙂 Ja han äter lunch (hemmagjord riktig mat enligt vår egen LCHF-livstil) och mellanmål typ avocado, chiapudding med grädde/kokosfett. Tanken är väl att han ska få äggröra till frukost snart men vill ha kvar mjölkersättning ett tag till en gång om dagen. Har precis slutat med sista målet amning.

Åse 26 januari, 2016 - 10:32

Låter kanonbra!
Kalcium behöver han inte mjölk till att få i sig! Ge honom lite hårdost i kuber (om han äter det), broccoli, gröna bönor, kikärtor, grönkål, hasselnötter, sötmandel är alla rika på kalcium! Så mandelmjölken är inte hel fel =)

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.