Wraps (Paleo, LCHF, Glutenfritt)

20 mars, 2015

Jag har ju ett annat recept på Wraps/Tortillas här på bloggen men ville ha ett utan ost i.
En variant på denna wrapen hittade jag i Kristina Anderssons bok Eat Clean men med enbart kokosmjöl och stor mängd fiberhusk och utan något fett så jag mixtrade fram ett recept som jag trodde skulle fungera och det gjorde det!
I kväll blir det tacos som vanligt =)
20032015-012A7843 20032015-012A7845
Print

Wraps (Paleo, LCHF, Glutenfritt)

Ingredients

  • 4 ägg
  • 0,5-1 dl vatten
  • 2 msk kokosmjöl
  • 3 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk olivolja eller smaklös kokosolja
  • 1,5 tsk salt

Instructions

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Vispa ägg tills det blir riktigt luftigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner tillsammans med olja och vatten. Låt stå i 5 minuter.
  4. Klicka up 1/4 del på ett bakpapper (inte smörpapper!) och lägg ett annat bakpapper ovanpå. Kavla ut till en rund tortillastor rundel.
  5. Grädda i ugnen i ca 10 minuter med bakpappert kvar.

Nutrition

  • Serving Size: 4

24 kommentarer
0

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Gabriella 14 november, 2016 - 11:10

Tycker de känns så enformigt då bara vad man kan äta om man ska utesluta spannmål samt mejeri. Kokosmjölk är okej men det är inget jag vill ha i alla gratänger tex, och sojamjölk osv ska man väl också undvika…
har du några förlag du kan ge mig?
Tacksam för svar!

Svara
Gabriella 14 november, 2016 - 07:46

Okej tack för svar! Tycker verkligen om din blogg så mycket goda recept!
Jag har läst många som blivit bättre av sin UC med hjälp av lchf, vet du något om det? Många äter även paleo men känns lite trist att utesluta även alla mjölkprodukter

Svara
Åse 14 november, 2016 - 09:51

Ja många med magproblem av olika slag blir mycket bättre av en inflammationshämmande kost som lågkolhydratkost utan spannmål och socker. Mejeri är också inflammatoriskt så jag råder dig att begränsa.

Svara
Gabriella 13 november, 2016 - 22:32

Jag har ulcerös kolit och ska undvika fibrer och svårsmält mat…

Svara
Åse 14 november, 2016 - 07:17

Då ska fiberhusk och pofiber inte vara några problem.

Svara
Gabriella 13 november, 2016 - 21:34

Jag ska inte äta fiberrika livsmedel ska jag då avstå från att använda pofiber och fiberhusk i bak eller omvandlas det inte på samma sätt i kroppen som tex bönor, fullkornspasta osv?

Svara
Åse 13 november, 2016 - 21:44

Nej det går inte att jämföra pofiber och fiberhusk (som är olösliga tarmfibrer och bakteriemat för tarmen) med fiber från bönor och pasta. Men det beror ju lite på varför du inte ska äta fiber?

Svara
Erika 28 september, 2016 - 18:11

Är det verkligen rätt mått i receptet? Min blev också rinnig och verkar som att många haft det problemet 🙁

Svara
Åse 29 september, 2016 - 09:27

Yes det är rätt, jag lyckas alltid. Se till så att smeten står i minst 5 minuter innan. Blir den ändå för lös, minska mängden vatten. Jag använder alltid Aman Prana kokosmjöl, det kan skilja på uppsugningsförmågan kokosmjöl emellan.

Svara
Beatrixe 18 juli, 2016 - 17:10

Det var bara till att kasta alltihop… När man skulle dra isär papperet fanns det inget kvar.

Svara
Åse 18 juli, 2016 - 17:35

Och du använde bakplåtspapper och inte smörpapper?

Svara
Beatrixe 18 juli, 2016 - 18:25

Japp! Jag får skylla på ICA… Eller så fick jag smeten för rinnig helt enkelt :/

Svara
Åse 18 juli, 2016 - 18:26

Jaaaa för bakplåtspapper brukar aldrig fästa =)

Svara
Louice 13 september, 2015 - 19:20

Hmm…förstår inte det här med att ”klicka ut”. Smeten är ju rinnig?

Svara
Åse 13 september, 2015 - 20:35

Nej det blir en smet =)

Svara
Magdalena Nordsäter 18 december, 2015 - 17:06

Min ”smet” rinnner väldigt mycket. Förstår inte riktigt vad jag gjort för fel. Hjälp!

Svara
Cecilia 28 mars, 2015 - 11:40

Hej!
Hakar på den tidigare frågan om båda pappren ska vara kvar i ugnen?
Går dessa att göra i förväg? För att slippa stå och göra de precis när vi ska äta?
Hur ska de förvaras i såna fall?
Tacksam för svar!
Med vänlig hälsning/Cecilia

Svara
Åse 28 mars, 2015 - 11:43

Ja båda papprena ska vara kvar.
Du kan göra dem i förväg och förvara i plastpåse i någon dag alternativt frysa in dem.

Svara
Anette 24 mars, 2015 - 19:37

Vad är det för skillnad på bakpapper och bakplåtspapper?

Svara
Åse 24 mars, 2015 - 20:15

Ingenting 🙂

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 21 mars, 2015 - 08:55

Låter som ett bra recept! Och perfekt till tacos!

Svara
Pia 20 mars, 2015 - 17:05

DU e bara BÄST Åse!!!!!!

Svara
Camilla p-a 20 mars, 2015 - 16:40

Jag har också läst och läser igen den boken! Intressant, jag har blivit mycket mer avslappnad när det gäller frukt och grönt. Nu äts det mycket mer härhemma av dessa varor. Eftersom jag har ibs mage så får jag vara observant, men hoppas att det fungerar! ;D

Svara
Pysselgumman 20 mars, 2015 - 16:30

Vad spännande, det här ska jag prova. Jag har testat nåt annat recept och inte riktigt fått till ett bra resultat. Ska båda bakpappren vara kvar under gräddning?

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.