14 år tillsammans och Whiskykyckling med plock

10 mars, 2016

I går firade jag och Daniel hela 14 år tillsammans! Otroligt! Vart har denna tiden tagit vägen? Och här sitter vi med tre gemensamma barn 🙂

012A1952

Jag och Daniel träffades online och de första orden han sa till mig var dessa.. ❤️
012A1958

När målaren hade gått hem så korkade vi upp en flaska Palmer och jag gjorde lite fröknäcken med gott på.
012A1909

Wilmas ekologiska fröknäcke med skagenröra och avokado och Gorgonzola med mascarpone och sockerfri fikonmarmelad. Nomnom!
012A1910

012A1912

Till middag gjorde jag Whiskykyckling, en av mina favoriträtter när det gäller kyckling! 
Gillar du inte whisky? Ta konjak!!
012A1916

Till det rostade rotfrukter i ugn med havssalt och timjan.
012A1922

012A1929

Till dessert blev det något grymt gott! ENKELT!
Men receptet till det kommer i nytt inlägg sedan 🙂
012A1934

Här kommer receptet på Whiskykyckling!
Skriv ut

Whiskykyckling

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Sås

  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1/2 dl whisky
  • 2 msk lingon

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • salt, peppar
  • smör
  • 4 msk riven parmesan

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr varmluft eller 225 gr vanlig ugnsvärme.
  2. Ge kycklingen fin färg genom att steka dem på båda sidorna i hög värme i mycket smör. Salta och peppra. De ska bara få yta inte bli genomstekta.
  3. Lägg i ugnsform.
  4. Koka upp ingredienserna till såsen och häll sedan runt kycklingen. Toppa kycklingen med riven ost.
  5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

maja 11 mars, 2016 - 11:52

Grattis !! Hoppas efterrätten kmr ut idag , ska ha vänner hem imorgon på & behöver ett gott slut på middagen 🙂

Svara
Åse 11 mars, 2016 - 11:54

Ligger redan ute 😉

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.