14 år tillsammans och Whiskykyckling med plock

10 mars, 2016

I går firade jag och Daniel hela 14 år tillsammans! Otroligt! Vart har denna tiden tagit vägen? Och här sitter vi med tre gemensamma barn 🙂
012A1952
Jag och Daniel träffades online och de första orden han sa till mig var dessa.. ❤️
012A1958
När målaren hade gått hem så korkade vi upp en flaska Palmer och jag gjorde lite fröknäcken med gott på.
012A1909
Wilmas ekologiska fröknäcke med skagenröra och avokado och Gorgonzola med mascarpone och sockerfri fikonmarmelad. Nomnom!
012A1910
012A1912
Till middag gjorde jag Whiskykyckling, en av mina favoriträtter när det gäller kyckling! 
Gillar du inte whisky? Ta konjak!!
012A1916
Till det rostade rotfrukter i ugn med havssalt och timjan.
012A1922
012A1929
Till dessert blev det något grymt gott! ENKELT!
Men receptet till det kommer i nytt inlägg sedan 🙂
012A1934
Här kommer receptet på Whiskykyckling!
Skriv ut

Whiskykyckling

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Sås

  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1/2 dl whisky
  • 2 msk lingon

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • salt, peppar
  • smör
  • 4 msk riven parmesan

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr varmluft eller 225 gr vanlig ugnsvärme.
  2. Ge kycklingen fin färg genom att steka dem på båda sidorna i hög värme i mycket smör. Salta och peppra. De ska bara få yta inte bli genomstekta.
  3. Lägg i ugnsform.
  4. Koka upp ingredienserna till såsen och häll sedan runt kycklingen. Toppa kycklingen med riven ost.
  5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

maja 11 mars, 2016 - 11:52

Grattis !! Hoppas efterrätten kmr ut idag , ska ha vänner hem imorgon på & behöver ett gott slut på middagen 🙂

Svara
Åse 11 mars, 2016 - 11:54

Ligger redan ute 😉

Svara
Sandra 11 mars, 2016 - 09:04

Stort grattis! ? Helt underbart❤️
Vart har du köpt den fina marmor brickan? Är det en ”snurrbricka”?

Svara
Stina 10 mars, 2016 - 22:06

Kärlek ❤️ Grattis till er ?

Svara
Barbro 10 mars, 2016 - 19:04

Grattis till dej o Daniel!
Kram från en som gillar din blogg.
Ps vilken sorts whiskey använde du i maten? Ds

Svara
Ewa 10 mars, 2016 - 13:53

Grattis Åse till era 14 år! Sen vill jag tacka dej för alla fantastiskt bra och oftast enkla suveräna recept på allt från härliga frukostar till smarriga desserter och bakverk! Du är min husgud ? Dessutom älskar jag och min familj Skåne och Helsingborg ? Bor utanför Stockholm men åker så ofta vi kan till vårt sydligaste landskap.

Svara
Anna 10 mars, 2016 - 14:30

Kan bara hålla med dig om husguden…jag gillar särskilt att Åses recept innehåller ingredienser som man oftast ändå har hemma. Inga konstigheter, men ändå väldigt gott, och alltid uppskattat av mina gäster. Grattis till 14-årsjubiléet och stort tack, Åse, för din inspiration och fantastiska recept!

Svara
Maritha Hakfelt 10 mars, 2016 - 13:30

Grattis till Er<3
Ser fantastiskt gott ut, det ska jag prova.

Svara
Marita 10 mars, 2016 - 13:24

Grattis!!!? Vilken whisky använde du?

Svara
Åse 10 mars, 2016 - 13:26

Går bra med en mindre fancy sort!

Svara
Carina 10 mars, 2016 - 13:01

Stort Grattis til er båda! Glömde det i min tidigare kommentar

Svara
Lotta 10 mars, 2016 - 13:01

Grattis! Snittarna ser jättemumsiga ut.

Svara
Carina 10 mars, 2016 - 12:59

Å, så gott det! Det ska jag laga i morgon. Köpte kycklinglårfilé tidigare idag och övriga ingredienser har jag hemma. Wilmas fröknäcke har jag letat. Har kollat på Citygross men utan resultat.

Svara
Åsa 10 mars, 2016 - 12:52

Grattis på 14-årsdagen. Vackra blommor till en vacker kvinna.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.