3 personer á 5 PTS

Valfri mängd potatis
3 dl minimat
3 kycklingfiléer
1 lök
60 g 12-13% riven ost
salt, peppar
2 vitlöksklyftor

Marinad:
kinesisk soja
olivolja
vitlök

Blanda kinesisk soja, olivolja och pressad vitlök i en platspåse, lägg i kycklingfiléerna och marinera dem i kylskåpet någon timmes tid.

Skala och skiva potatisen.
Skala och hacka eller skiva löken.
Varva skivorna och riven ost i en lätt smord ugnssäker form.
Krydda med salt och peppar mellan varven.
Blanda minimaten med pressad vitlök och häll över till sist. Avsluta med lite av den rivna osten.
Sätt in formen i 200°C, ca 50 min eller tills potatisen är mjuk.

Stek upp kycklingfiléerna och servera tillsammans med potatisgratängen och tex Kelda bearnaisesås (1 dl = 2.5 pts) och en god sallad.

IMG_1611
IMG_1611
IMG_1611

LOADING..