Vitlökspäckad Potatisgratäng med marinerad kycklingfilé

8 januari, 2007

3 personer á 5 PTS

Valfri mängd potatis
3 dl minimat
3 kycklingfiléer
1 lök
60 g 12-13% riven ost
salt, peppar
2 vitlöksklyftor

Marinad:
kinesisk soja
olivolja
vitlök

Blanda kinesisk soja, olivolja och pressad vitlök i en platspåse, lägg i kycklingfiléerna och marinera dem i kylskåpet någon timmes tid.

Skala och skiva potatisen.
Skala och hacka eller skiva löken.
Varva skivorna och riven ost i en lätt smord ugnssäker form.
Krydda med salt och peppar mellan varven.


Blanda minimaten med pressad vitlök och häll över till sist. Avsluta med lite av den rivna osten.
Sätt in formen i 200°C, ca 50 min eller tills potatisen är mjuk.

Stek upp kycklingfiléerna och servera tillsammans med potatisgratängen och tex Kelda bearnaisesås (1 dl = 2.5 pts) och en god sallad.

IMG_1611
IMG_1611
IMG_1611

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Rebecka 30 mars, 2009 - 20:31

Jättegott! men jag fick aldrig potatisen mjuk? fick späda med mjölk efter ca 1½ timme :S

Svara
Sophie 1 maj, 2007 - 14:47

Nämen oh så gott. Blir det verkligen inte mer än 5 p för både gratängen och kycklingen ihop?? Mums….måste provas! 😉 Nu surfar jag vidare bland recepten….

Svara
Helen 2 mars, 2007 - 09:09

Perfekt fredagsmat !
Det här ska jag göra ikväll, låter mycket gott och vi ska nämligen äta mat som INTE är så fet !
tack för tipset. Återkommer med betyg. Ha en skön helg !

Svara
Aika 22 januari, 2007 - 12:36

YUMMI!

Svara
Sara 9 januari, 2007 - 21:47

Åh perfekt med lite nya recept!! 🙂

Svara
Åsa N 8 januari, 2007 - 23:44

Hjälp vad hungrig jag blir. Bäst att bara gå och lägga sig.
Go natt!

Svara
Pjodden 8 januari, 2007 - 20:02

åååå yummie!! Smarrigt värre!! kjam

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.