Vitlöksmarinerad rostbiff

22 januari, 2019

Hej på er!

Nu är vi tillbaka i Sverige igen och back in business! Hoppas ni alla haft en fin helg.

Jag tänkte bjuda er på det här smarriga receptet från Åses Kök boken.
Om du har en sous vide låter du rostbiffen gå i 24 timmar på 55 °C, den blir magisk. Om inte så tillagar du den i ugnen som i receptet.

Skriv ut

Vitlöksmarinerad rostbiff

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg rostbiff
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver

Marinad:
1 dl olivolja
4 msk mörk balsamvinäger
1 riven vitl.ksklyfta
1 rödlök, finhackad


Instruktioner

Sätt ugnen på 125 °C.
Klappa in kryddorna runt om köttet. Stick in en termometer och ställ in rostbiffen i ugnen.
Stek till önskad innertemperatur 60 °C för medium rosa. Låt rostbiffen vila i bakplåtspapper i ca 20 minuter innan den skärs upp i tunna skivor. Blanda ihop marinaden och ringla över rostbiffen. Servera med cocktailkapris, svarta oliver, parmesanflagor och lite bladgrönsaker. Rostade rotfrukter är också gott till.


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)

Du kanske också gillar

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.