Vitlöksbröd LCHF – Magiskt gott!

av Åse

Gooooooood morgon på er!
Hoppas pingsthelgen var lika bra för er som för mig! Vad jag njuter av dessa dagar nu!

Sköna kvällar i solen 💕 Nu är det som bäst!

I går blev det trädgårdsfix och grill! Man tar ju vara på alla fina kvällar nu.

Surdegsfrallorna har jag lagt upp här innan. Perfekta glutenfria frallor! De är helt perfekta till att göra som vitlöksbröd! Det blev sååå gott!
Jag gjorde fyra stycken men jag rekommenderar att man gör mindre bullar 6-10 stycken, för de blir godast när de är tunnare!

Frallorna ute ur ugnen och efter de svalnat.

På med vitlökssmör och in i ugnen för att rosta! Går snabbt så ha de under uppsikt!

vitlöksbröd

Barnen älskade dem också! Kul!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vitlöksbröd LCHF – Magiskt gott!


  • Författare: Åse
  • Portioner: 10

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalayasalt
  • 3,5 dl kokande vatten
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 3 äggvitor

Vitlökssmör:

  • 100 g mjukt smör
  • 34 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka basilika (ca 1 dl hela blad, grovt hackade)
  • flingsalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Vispa äggvitorna hårt.
  4. Blanda vatten och äppelcidervinäger och häll över de torra ingredienserna. Vispa med elvisp och vispa sedan ner äggvitorna.
  5. Ta upp degen och forma till en smal limpa, dela i 6-10 delar och forma till bullar. Lägg på bakålåtspapper och grädda längst ner i ugnen i 50-55 minuter. Låt dem svalna ordentligt innan de skärs upp.
  6. Höj värmen i ugnen till 250 gr.
    Blanda ihop vitlökssmöret och bred på bröden, rosta dem i ugnen och servera dem rykande varma.
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

23 kommentarer

Alex 29 augusti, 2019 - 21:26

Hur blir dessa att frysa? Tänkte prova dem som frukostfrallor, utan vitlökssmöret. Och det är alltså 1 dl fiberhusk? 😊

Svara
Line 4 augusti, 2019 - 08:01

använder du varmluft när du gräddar bröden?

Svara
Åse 4 augusti, 2019 - 18:54

Alla recept utgår från vanlig ugn annars står det tydligt varmluftsugn =)

Svara
Currydoftande köttfärssoppa - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 9 september, 2018 - 10:21

[…] provat den här soppan från min bok Ät & Njut? Om inte gör det! Såååå god och gör tex vitlöksbrödet […]

Svara
Pirkko 20 juni, 2018 - 15:13

Misslyckas den ena sidan helt tom. Vad gjorde jag för fel🙈

Svara
Monica 31 maj, 2018 - 09:13

Skall bullarna verkligen stå inne i ugnen 50-55 minuter?

Svara
Åse 31 maj, 2018 - 10:52

Yes!

Svara
Ida J 11 februari, 2022 - 19:43

Oj, bästa bröden hittills! Fluffiga och goda. Dessa kommer jag göra till frukost med. Fast utan vitlöken 😄

Svara
Petra 22 maj, 2018 - 18:28

Bakade dessa igår och de var verkligen goda. Tack för ett kanonrecept.
Kram

Svara
Åse 22 maj, 2018 - 22:12

Vad härligt!!

Svara
Nina 22 maj, 2018 - 18:06

Ååååå, älskar vitlöksbröd!
Detta måste jag göra!

Svara
Elin 22 maj, 2018 - 06:58

Går dessa frallor att göra på mjölkfritt margarin? 🙂

Svara
Åse 22 maj, 2018 - 09:52

Hej smöret är till vitlökssmöret och då kan du använda mjölkfritt margarin

Svara
ÅsaS 21 maj, 2018 - 17:58

Detta måste ju funka som ”vanliga” frukostfrallor, om man skippar vitlökssmöret. De ser sådär härligt fluffiga ut, med god, knaprig skorpa, precis som jag vill ha dem. Måste baka (men det får bli en dag när det regnar eller är väldans mycket svalare ute – bastuvärme i köket just nu..)
Kram 💕

Svara
Åse 21 maj, 2018 - 18:13

jaaaa kolla surdegsfrallorna, länk till dem! är samma recept =)) KRAM

Svara
Anchi 21 maj, 2018 - 14:00

Hej Åse. Jag älskar dessa små frallor men undrar vad jag gör för fel. Mina är ihåliga och blir bara ett skal…..ser att dina är mer brödiga…..Kram

Svara
Åse 21 maj, 2018 - 17:33

Ojoj svårt att svara på!? Vad har du för mandelmjöl?

Svara
Jenny 21 maj, 2018 - 13:19

Det ser såååå gott ut men gillar inte mandelmjöl. Kan man byta ut det till något annan istället?
Ha en härligt dag! Kram

Svara
Åse 21 maj, 2018 - 17:34

nej tyvärr! Receptet är anpassat till mandelmjöl! mandelmjölet smakar dock inte i detta receptet om det är smaken du inte gillar.

Svara
Jenny 22 maj, 2018 - 10:02

Smakar det inte mandelmjöl utan vitlökssmöret menat du? 🙂 För jag tänkte göra dem som frukostfrallor men gillar inte mandelsmak på bröd.
/Jenny

Svara
Åse 22 maj, 2018 - 11:14

Frallorna smakar inte mandelmjöl alls nej =) Fiberhusksmaken balanserar upp! Välj ett mandelmjöl som inte smakar så mkt mandel tex ICAs eget.

Svara
Falska surdegsfrallor LCHF - 56kilo.se 21 maj, 2018 - 12:41

Surdegsfrallor

Svara
Maria 21 maj, 2018 - 12:34

Åh vad gott det det ser ut. Just vitlöksbröd kan jag sakna så detta ska jag definitivt prova. Tack.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!