Vitkålsjansson LCHF

30 november, 2016

I går var syrran med familj här och vi gjorde ett hejdundrande julbord, alltså sååååååå gott – tror aldrig julmat smakat så här gott men det har det så klart, men första julbordet är fantastiskt!
Jag hade lagt in sill (skärgårdssill) och syrran gjorde min rödbetssallad och så gjorde jag min supergoda vitkålsgratäng fast som en Jansson istället – alltså den blev makalöst god!
012a6875
Twinsen tog sig ett litet bad – godingarna! De är så härliga! Glada och busiga!
012a6884
012a6890
Sötsnöret och busfröet Adele
012a6946
012a6950
012a6960
012a6964
012a6966
012a6968
012a6977
Prova min goda Vitkålsjansson nu inför jul! Tror inte ni blir besvikna!
012a6830
012a6834
Skriv ut

Vitkålsjansson LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 2 burkar Grebbestad Ansjovis á 125 g
  • salt, peppar
  • Smör eller riven ost
  • Glutenfritt ströbröd eller mandelspån

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Riv vitkålen grovt, finhacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök mjuka i smör och blanda ner vitkålen. Låt fräsa i några minuter. Stäng av plattan och blanda ner grädde, färskost, ansjovissspad. Smaka av med salt och peppar. Häll upp hälften i form och fördela hälften av ansjovisen över. Upprepa. Fördela osten ovanpå eller spraya med smör, strö glutenfritt ströbröd över aller mandelspån. Sätt in i ugnen ca 50-60 minuter. Lägg folie över efter ca 30 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 8

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Gullweig lundström 1 januari, 2017 - 09:56

Har gjort vitkålsjansson på nyårsafton, himmelskt god

Svara
Åse 2 januari, 2017 - 13:43

Härligt att höra! God fortsättning på 2017!

Svara
Annica 24 december, 2016 - 09:16

Kan verkligen rekommendera denna! Har aldrig gillat vanlig Jansson men denna variant på vitkål är ett måste på julbordet nu!

Svara
Åse 25 december, 2016 - 15:25

Åh vad härligt, GOD JUL!

Svara
Eva Svärd - Blogg om utmattningssydrom 1 december, 2016 - 10:39

Spännande med janssons på vitkål, Kram

Svara
Susanne 1 december, 2016 - 00:31

Ska man ha allt spad i från ansjovisen ? Hur stort vitkålshuvud har du utgått från. 🙂

Svara
Åse 1 december, 2016 - 09:09

Yes! Ett normalstort 🙂 Inte så superviktigt!

Svara
Barbro 30 november, 2016 - 16:41

verkar spännande med vitkål i jansson-får nog testas.du får reda på efter jul om vi gillade den eller inte.
kram o ha en fortsatt bra onsdag .

Svara

Lämna en kommentar