Vit chokladpannacotta med vaniljkokta äpplen

8 februari, 2019

På Nyår så bjöd jag på den här desserten, såååå god! (från köket.se)

Pannacotta är en dessert som alltid går hem känner jag. Enkel att göras sockerfri om man vill det.

Äppelkompotten blev så god! Ett tips är att om man inte vill / kan använda vitvinsglögg, ersätta med äppeljuice, släng ner en kanelstång 🙂

Skriv ut

Vit chokladpannacotta med vaniljkokta äpplen

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

Pannacottan:

300 g vit choklad
3 gelatinblad
8 dl grädde

Äppelkompotten:
1,5 gelatinblad
5 st vinteräpplen
4 dl vitvinsglögg
1 vaniljstång
3 stjärnanis
1 dl socker eller sötning (jag tog Ica sötströ)


Instruktioner

Börja med pannacottan: Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Häll grädden i en kastrull och koka upp. Häll grädden över den hackade chokladen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slät pannacotta.
Fyll 6-8 serveringsglas med cirka 1,5 dl pannacotta i varje. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Det går bra att förbereda några dagar innan och ha i frysen.

Vitvinsglöggkokta vinteräpplen
Lägg gelatinblad i kallt vatten. Skala och tärna äppelbitarna.
Koka upp glögg med vaniljstång, sötning och stjärnanis. Lägg i äppelbitarna och låt sjuda i 10 minuter.
Lyft ur äppelbitarna och lägg i gelatinbladen i lagen. Låt lagen svalna och blanda i äpplena. Lägg ett lager med äpplen och lag på varje pannacotta när dom stelnat och ställ in i kylen.


Du kanske också gillar

4 kommentarer

Kajsa 8 februari, 2019 - 18:17

Gokväll.
Åker till Helsingborg imirgon för en liten övernattning,tips på bra restaurang?vet att du har koll o bra smak😉

Svara
Åse 9 februari, 2019 - 11:50

Hej hej!

Finns många bra! Nabo, Drottninggatan 35, Barrica, the Vault hotel, bara vara, mfl 🙂

Svara
Catti 8 februari, 2019 - 11:19

Helt OT, men undrar vad du anser, Åse, om den nya hypen med resistent stärkelse? Plötsligt börjar LCHF-gurur som Lars-Erik Litdfeldt o Birgitta Höglund förespråka bönor o kall kokt potatis.
Intressant hur som helst det B. Höglund skriver om hur kvinnor i länder där de äter mkt bönor o linser har färre övergångsbesvär än vi i västvärlden…

Svara
Åse 8 februari, 2019 - 11:25

Hej! Min kollega Anna har skrivit en utmärkt artikel om det här: https://www.annahallen.se/mat-ar-information-2/

Min åsikt är att densamma. Det handlar inte bara vad vi stoppar i oss utan vad vi tagit bort och hur vi mår.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.