Vintips och enkel laxnigiri på blomkålsris

26 november, 2015

Här kommer ett litet fredagstips till er!
Jag har vid flera tillfällen tidigare tipsat om det mousserande, franska ekologiska vinet Veuve Ambal! Det är ett av mina absoluta favoriter! Första gången jag smakade det var i samarbete med Vinia liksom nu och jag har provat det många ggr sedan dess!
Torr, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
Vinet är framställt enligt Champagnemetoden så är alltså en Cremant!
Passar till så mycket och har en fruktig, brödig smak. MUMS!

012A7775

Jag älskar Sushi som ni vet och äter ofta det när jag ökar upp mina kolhydrater (minst 1 kväll i veckan) men det går ju även att äta sushi när man äter lågkolhydratkost!

Enkel laxnigiri gör man snabbt och lätt!
Du behöver:
1 Salma
1 blomkålshuvud
creme fraiche
salt och gärna risvinäger
Wasabi och Kikkomansoja
012A7760

012A7761

Skär laxen på snedden i tunna skivor (finns youtube klipp om du är osäker)
Riv blomkålen grovt och ångkoka gärna den, jag använder mikron (jag gör det så sällan så bryr mig inte om eventuella negativa hälsoeffekter)
Salta blomkålsriset.
Låts svalna och blanda sedan med en klick creme fraiche och lite risvinäger. Det ska bli en stabbig smet.
Forma nigirrullar och pudra lite wasabipuder ovanpå och lägg sedan på laxen.
Fövara kallt en stund.
Voila! Gott som tilltugg!
012A7772

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Cecilia Nyholm 2 oktober, 2017 - 10:26

Hej Åse! Njuter sedan några år av dina härliga recept Undrar var du köper Salma-lax här i Helsingborgsområdet? Mvh Cecilia

Svara
Åse 2 oktober, 2017 - 17:35

Hej Cecilia! Tack vad glad jag blir. Ica maxi har =)

Svara
Liv 27 november, 2015 - 14:55

Mmmmmmmm – jag älskar verkligen sushi! Detta ska definitivt provas!
Tack för all härlig inspiration!
P.s Blev så förtjust i din svarta kappa från Ellos…så nu äger jag också en sån! ;0) Ha en jättebra helg!

Svara
Åse 27 november, 2015 - 18:52

Haha, me like!!! Tycker den är grym!!! =) Kul du gillade!!

Svara
Elin Nilsson 26 november, 2015 - 22:49

OJ, vilken lycka jag kände när jag läste om detta recept! måste testa. Sushi har annars alltid varit mitt undantag, GOTT!
Tack tack!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.