Vinmarienerade blåmusslor och ett grymt ”bubbel”

15 juni, 2013

Summering: Übergod champagne, überSUPERBA blåmusslor, übergoda pilgrimsmusslor, överrökta räkor, småmosiga havskräftor.
Tja, det var vi ganska rörande överens om, jag och Daniel!

Blåmusslor aka Moules Creme

1 kg blåmusslor
2 hackade schalottenlökar
4-6 hackade vitlöksklyftor
smör
3 dl vispgrädde


2 dl vitt torrt vin
1/2 dl hackad persilja

Skrubba musslorna, de som är söndriga slängs. De som är öppna knackar du lätt i diskbänken efter du skrubbat dem, stängs de så är det OK annars släng.
Fräs hackad lök + vitlök i smör.
Häll i vin och musslor, koka under lock i 5 min.
Ta upp musslorna och lägg upp i skål med folie över.
Häll i grädde och hackad persilja i buljongen och koka upp. Mixa buljongen med stavmixer. Häll sedan över musslorna och servera!

Champagnen fick vi prova via Vinguiden var MUMM Cordon Rouge och Ojoj, kanske var det bästa med hela måltiden? OK då, på delad förstaplats med blåmusslorna.
Sådär ska ett mousserande vin smaka!!! MUMS!!!!

Vinet kan beställas här.

IMG_4638

IMG_4640

IMG_4644

IMG_4645

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Kim 17 april, 2014 - 21:11

Hej!
tack för en super trevlig blogg! 🙂 Undrar vart kan man köpa musslor i ett sådant nät här i Helsingborg?

Svara
Åse 18 april, 2014 - 19:45

Jag köpte nog dem på Coop, Väla!

Svara
Nina 16 juni, 2013 - 15:19

Oj vad gott det ser ut!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.