Vinmarienerade blåmusslor och ett grymt "bubbel"

15 juni, 2013

Summering: Übergod champagne, überSUPERBA blåmusslor, übergoda pilgrimsmusslor, överrökta räkor, småmosiga havskräftor.
Tja, det var vi ganska rörande överens om, jag och Daniel!
Blåmusslor aka Moules Creme
1 kg blåmusslor
2 hackade schalottenlökar
4-6 hackade vitlöksklyftor
smör
3 dl vispgrädde
2 dl vitt torrt vin
1/2 dl hackad persilja
Skrubba musslorna, de som är söndriga slängs. De som är öppna knackar du lätt i diskbänken efter du skrubbat dem, stängs de så är det OK annars släng.
Fräs hackad lök + vitlök i smör.
Häll i vin och musslor, koka under lock i 5 min.
Ta upp musslorna och lägg upp i skål med folie över.
Häll i grädde och hackad persilja i buljongen och koka upp. Mixa buljongen med stavmixer. Häll sedan över musslorna och servera!
Champagnen fick vi prova via Vinguiden var MUMM Cordon Rouge och Ojoj, kanske var det bästa med hela måltiden? OK då, på delad förstaplats med blåmusslorna.
Sådär ska ett mousserande vin smaka!!! MUMS!!!!
Vinet kan beställas här.
IMG_4638
IMG_4640
IMG_4644
IMG_4645

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar