Vilken kväll! (och uppdaterat recept på Rotfruktsgratäng)

10 augusti, 2015

Innan jag går över till inlägget vill jag bara berätta att det visat sig att jag haft problem med mailen härifrån bloggen (kontaktformuläret) så det innebär att ni som mailat mig under julimånad , jag har inte fått era mail!
Vilken fantastiskt skön kväll (ja hela dagen) det var i går!
Vi hade grannarna över på grillmat och vi kunde sitta ute ända till midnatt! Så mysigt!

012A4698

012A4700

Jag glömde knäppa bild på gratängen så jag bjuder på en gammal bild, men gjorde min rotfruktsgratäng lite annorlunda, den blev väldigt god och blev väldigt uppskattad!

Kålrot och jordärtskocka blir ett perfekt substitut för potatis!

Så här gjorde jag den!
Skriv ut

Rotfruktsgratäng á 56kilo

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 liten kålrot
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4 större jordärtskockor
  • 1 skiva rotselleri (ca 100 g)
  • 1 stor gul lök
  • 2 dl fraiche
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl västerbottensost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Skär rotfrukterna i tunna skivor. Koka upp grädde, riven vitlök, salt och peppar och låt rotfrukterna koka i det i ca 15 minuter.
  3. Dra bort från plattan och blanda med skivad lök och torkad timjan. Lägg över i ugnsform och blanda ner det mesta av västerbottensosten, spara 1 dl till att lägga över. Gratinera i ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är helt mjuka och gratängen har fått fin färg.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Sockerfri hallondaiquiri fick avsluta en underbart trevlig kväll!
012A4713

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Laxgratäng med krämig kräftsås - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 22 december, 2015 - 21:04

[…] till fisk! Grunden är den sagolika kräftsoppan som jag har här. Och så serverade jag min goda rotfruktsgratäng […]

Svara
Johanne 10 augusti, 2015 - 19:27

Hei
Kan du legge ut oppskrift på hallondaiquiri? Den ser veldig god ut
Fin dag til deg
Hilsen Johanne

Svara
Camilla p-a 10 augusti, 2015 - 17:10

Sååå, mysigt! 😀 jag har en fråga, i din/er nya bok så står det på omslaget mejerifritt! Men jag ser att du fortfarande använder mejerier i matlagningen. Är det tips/rekomendationer i boken, men inget du annammar själv?
Kram Camilla

Svara
Åse 10 augusti, 2015 - 18:05

Vi förespråkar inte mejerifritt i boken vi förespråkar att man minskar på dem, en del utesluter helt.
Citat från boken:
Varför välja mejerifritt?
Det finns många olika anledningar till ett sådant beslut. En del vill bara äta den kost vi
evolutionärt är skapade för och där ingår inte mejerier. Andra vill undvika vissa av
ämnena som finns i våra mejeriprodukter och några avstår för att de mår bättre av
det. En del utesluter dem helt, medan andra minskar på mängden. Dina egna skäl vet
du bäst själv.

Jag har valt att minska ner kraftigt på dem, men ha det kvar.

Svara
Camilla p-a 10 augusti, 2015 - 18:09

Tack för ditt svar Åse, ska bli spännande att läsa boken! 🙂

Svara
Åse 10 augusti, 2015 - 18:10

=) Kram!

Svara
Jenjo 10 augusti, 2015 - 15:32

Ser helt fantastiskt gott ut! Härligt också med sådana kvällar, då man kan sitta ute länge. 🙂
Ha det gott!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.