Vegetarisk pizza med rödbetor, chevre och vitlöksolja

2 augusti, 2018

Innehåller annonslänkar

Fåååååår man säga att man längtar till hösten?

Trodde på riktigt ALDRIG att jag skulle skriva de orden, än mindre uttala de högt!
Men jag sa det till mamma innan när hon kikade in på vägen från stranden.
Jag är så NÖJD (och TACKSAM) över alla sol vi haft ända sedan början av maj! Jag är liksom lite trött på sommarkläder haha! Längtar lite efter jeans, boots och skinnjacka!

Apropå det, fyndade ett par snygga Odd Molly jeans I OM butiken på Väl – löv them! (53% rabatt!)

Som den sneakers tjej (dam?? haha) jag är så föll jag för en fura för dessa rosa Adidas 😍
Har plötsligt blivit förälskad i just Adidas! Har mina Adidas Originals (vita med svarta ränder)  också som jag är förälskad i.


Innan var det Nike! Men ombyte förnöjer ju =)

T-shirt HÄR Skor HÄR
PS!  Pass på!

(20% PÅ DIN BESTÄLLNING* + 50%** PÅ REAN (ELLOS KOLLEKTIONER) + 30%*** PÅ REAN (VARUMÄRKEN)

Nååååja!
Över till dagens recept!
Japps, det är fortfarande lite latmans mat här hemma faktiskt.
I går blev det vegetarisk pizza på fat head botten – tillrörda’ och allt med gott vin i glasen (Baron de ley)

Fantastiskt gott! Mamma fick med sig rester innan 🙂

Skriv ut

Vegetarisk pizza med rödbetor, chevre och vitlöksolja

  • Författare: Åse

Ingredienser

1 plåt fat head pizzabotten (recept 56kilo.se)
1 dl creme frache
3 färska, skalade rödbetor
200 g chevre
250 g färsk mozzarella
4 msk pinjenötter
skalet av 1 citron
färsk timjan

Vitlöksolja:
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 havssalt


Instruktioner

Förbered pizzabotten.
Höj värmen till 250 gr.
Skala rödbetorna och skiva dem tunt. Skär chevren i tunna skivor.
Bred creme fraiche på pizzabotten och fördela rödbetor och chefer på bottnen.  Strö pinjenötter över.
Vik aluminiumfolie över pizzans kanter. Grädda i ca 10-15 minuter tills osten fått fin färg.
Toppa med citronskal och färsk timjan. Servera med vitlöksoljan.

Jag kör sista semesterdagarna här – From måndag så är min semester officiellt slut trot att det dröjer 1 vecka till innan skolorna börjar. Då sätter jag igång med allt från nya träningsrutiner till tidigare morgnar etc. Längtar! 😇

Har haft en sådan välförtjänt och framför allt välbehövd paus i sommar. Mådde inte så bra i januari-mars och jag känner att jag tagit kontroll över de stressfaktorerna nu. Ett nytt kontor där jag kan koppla bort allt i hemmet känns som en viktig nyckel och jag ser fram emot hösten med nya rutiner som jag funderat mkt på i sommar.

Hörrni! Snart är min nya bok här! Woooop! Min bokbebis nummer SJU! 💗
PS Bor ni i krokarna kring Kungsbacka så vik 1 september då jag kommer vara där på ett boksigneringsevent.
Info kommer.

Nu blir det räkmack (lchf) här! KRAM på er!

21 kommentarer
8

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Malin 4 augusti, 2018 - 20:19

Har en fråga, jag har läst länge och du skriver då och då att du väljer ekologiskt i första hand. Jag undrar lite om vin, letade (ekologiskt) vintips i din blogg inför ett kalas. Jag gjorde det pga din inställning men det var mestadels vanligt vin. Jag undrar (helt utan kritik) om du resonerar annorlunda med vin än mat?

Svara
Åse 5 augusti, 2018 - 00:52

Hej!
Jag väljer alltid ekologiskt vin, om det inte är ngt speciellt jag väljer pga tycke och smak. De flesta vintipsen här är gamla och då fanns inget stort ekologiskt utbud.
Jag resonerar på exakt samma sätt med vin som med mat.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.