Veckomeny 2 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost

17 januari, 2016

Hej! Här kommer andra och sista menyn!
Nu bör ni ha fått en uppfattning kring hur ni ska lägga upp kosten och ni kan själva sätta ihop resterande veckor på samma sätt, eller helt enkelt bara börja om med vecka 1 =)
Att tänka på innan du börjar:
Vätska: Kaffe, te, 2 liter vatten
Rek. kosttillskott: Omega 3D-vitaminSelen – Jag rek. även M3 (Magnesium, Zink, B6) speciellt vid lågkolhydratkost, om du tränar, stressar, vill boosta ämnesomsättning och immunförsvar. Jag tar själv dessa fyra kosttillskotten varje dag!
Tips: Sitt ner när du äter, tugga långsamt. Sluta ät när du är ohungrig (dvs inte proppmätt!)
Se övriga tips kring menyerna och maten i Veckomeny 1
Tagga gärna er mat och er resa på instagram med taggen #56kiloform2016


Måndag:
Frukost: Avokado och ägg, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT
Lunch: 1 portion enligt handflatemodellen * se nedan
Middag: Ajvarlax med valfria grönsaker som tillbehör (tex blomkål, broccoli, riven vitkål etc)
Hungrig eller sugen? 5 paranötter eller 10 mandlar, alternativt 1 kokt ägg.
———————————————————————————————-
Tisdag: 
Frukost: Ostomelett (ersätt pesto, oliver etc med tex paprika och stekta champinjoner om du vill), gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT
Lunch: Krämig spenatsoppa
Middag: Kålpudding

Hungrig eller sugen? 5 paranötter eller 10 mandlar, alternativt 1 kokt ägg.
———————————————————————————————-
Onsdag:
Frukost: 2 st Oopsies med 1 skivat ägg och lite majonnäs, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT
Lunch: Rester från gårdagen
Middag: 1 portion ugnspannkaka
Hungrig eller sugen? 5 paranötter eller 10 mandlar, alternativt 1 kokt ägg.
———————————————————————————————-
Torsdag:
Frukost:, 1 portion Kesoplättar med 1 dl naturell kvarg blandad med 30 g varma hallon, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT

Lunch: Capricciosa crêpes *se nedan
Middag: Krämig pepparrotslax med räkor, grönsaker som tillbehör
Hungrig eller sugen? 5 paranötter eller 10 mandlar, alternativt 1 kokt ägg.
———————————————————————————————-
Fredag:
Frukost: 2 fröknäcken med ägg (annat pålägg går också bra!)
Lunch:  1 grillad korv med hög kötthalt och coleslaw 
Middag: Chicken Fajita Sallad
Dessert/Snacks: 2 rutor choklad minst 75%, eller en handfull nötter
———————————————————————————————-

Lördag:
Frukost: Ostbröd med valfritt pålägg (protein mättar bäst!), gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT
,
Lunch:1 runt fröknäcke med tonfiskröra
Middag: Kycklinggratäng med ädelost & bacon, grillade grönsaker (ej rotfrukter) till det.
Dessert: 1 bit kladdkaka med 2 msk vispad grädde
———————————————————————————————-
Söndag:
Frukost: Plättar på hög med hallongrädde, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT
Lunch:  150 g kycklingkött från grillad färdigköpt kyckling, 1 dl keso smaksatt med lite sambao oelek, 1/2 avokado
Middag: Kycklingwok i röd curry, servera med sjögräsnudlar
Hungrig eller sugen? 5 paranötter eller 10 mandlar, alternativt 1 kokt ägg.
———————————————————————————————-
Handlatemodellen:
1 handflata protein (2 ägg eller 1 kycklingfilé eller 1 burk makrill, 1 laxfilé eller 1 burk tonfisk i vatten)
1-3 msk smör eller 1-3 msk fet dressing (inkl majonnäs) eller 1 avokado
1 stor hand av bladgrönsaker eller broccoli eller andra gröna grönsaker som t.ex kål.
Makrill och lax är fetare än ägg, kyckling och tonfisk, så då räcker en mindre mängd fett.
Vinäger och lite olivolja är fritt att använda på grönsakerna. Även salt, peppar, kryddor.
ase_bok2_©lisawikstrand079

Foto: Lisa Wikstrand
Capricciosa Crêpes (Receptet finns i min bok Ät & Njut)
4 portioner
Crêpes:
3 dl mjölk
4 ägg
1 1/2 msk fiberhusk
2 nypor salt
smör eller kokosfett till stekning
Fyllning:
200 g champinjoner
200 g rökt skinka
200 g riven mozzarella
2 dl tomatsås/pizzasås
Ingredienser
Crêpes
3 dl mjölk
4 ägg
1 1/2 msk fiberhusk
2 nypor salt
smör eller kokosfett till stekning
Fyllning
200 g champinjoner
200 g rökt skinka
200 g riven mozzarella
2 dl tomatsås/pizzasås
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman ingredienserna till pannkakorna. Låt stå i fem minuter och grädda sedan i smör eller i kokosfett.
Skiva champinjonerna och fräs dem tills de fått fin färg. Strimla skinkan. Fyll varje pannkaka med lite skinka, riven mozzarella och champinjoner. Spara lite mozzarella till garnering.
Rulla ihop crêpesen och lägg med skarven neråt i smord ugnsform. Fördela tomatsåsen ovanpå i en sträng över varje crêpe, toppa med riven ost.
Gratinera i ugn i cirka 8–10 minuter.

37 kommentarer
0

37 kommentarer

Eva midvik 6 augusti, 2017 - 13:28

Jättebra sida du har jag är inte så bra på detta men hittade till slut dina recept!Jag ska börja nu efter semestern med detta!kram

Svara
Camillapa 1 maj, 2017 - 13:43

Förresten, hade varit kul om du kunde/ orkade ( i all din renovering) att göra en ny sådan här vikt/LCHF veckor/utmaning. Bra nu inför sommaren. Kanske lägga till någon övning som man kan göra varje dag…tillsammans med något visdomsord/ tips att ge oss som du lärt dig under åren!?
Kram och tack för att du finns kvar när man har gjort sina avsteg! 😀

Svara
Nytt år - Ny Start - 2017! - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 2 januari, 2017 - 15:10

[…] Veckomeny 2 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost […]

Svara
Jonna 16 februari, 2016 - 19:46

Hej Åse!
Har två frågor om receptet på cappricciosa-crepes-receptet:
Vad använder du för form till crêpesen i ugnen?
Går det att använda vilken mjölk som helst i smeten (nötmjöl t.ex.? Försöker nämligen hålla nere på komjölksprodukter)?
Tack på förhand 🙂

Svara
Gammal tant 21 januari, 2016 - 19:43

Har du några tips för en äldre dam som INTE går ned i vikt av någon form av LCHF/Paleo? Vad jag än gör eller äter så står kroppen kvar på samma vikt, Har testat dina menyer 1 och 2, det händer ingenting. Har testat denna lågkolhydrat kost i flera år, gick upp till att börja med och har sedan dess stått stilla på plus 8 kg. Alla jag talat med säjer att det komma att börja går nedåt närsomhelst, med den kost jag äter, men det händer ingenting och någon sa att gamla tanter var 10000 kronors frågan??
Det hävdades att det berodde på åldern :-). Finns någon därute som råkat ut för samma sak som? Har du några tankar kring detta, Åse, eller är du av samma uppfattning? Några tips för att få igång viktnedgången?

Svara
Maria 20 januari, 2016 - 10:15

Hej!!
Från vilken av dina böcker kommer recepten?
Med vänlig hälsning, maria

Svara
Åse 20 januari, 2016 - 10:23

Från bloggen 🙂 En del från böckerna men då står det i veckomenyerna.

Svara
T 18 januari, 2016 - 23:28

Om jag vill prova periodisk fasta för att få bort fett på magen, förstörs effekten då av ett glas egen juice (typ morot/apelsin/ingefära) och ett ägg på morgonen?

Svara
Åse 18 januari, 2016 - 23:33

Ja periodisk fasta är ett fönster på minst 14 timmar då ingen energi intas.

Svara
Kicki 19 januari, 2016 - 15:38

Då undrar jag om periodisk fasta förstörs, om jag tar en sked kokosfett i kaffet på morgonen?

Svara
Åse 19 januari, 2016 - 15:41

Det är inte periodisk fasta, utan fettfasta då och behöver inte vara fel och fungerar bra för många.

Svara
Lotta 17 januari, 2016 - 22:20

Hej Åse,
Tack för all inspiration! Jag har ätit lågkolhydratkost mer eller mindre strikt* i ca 5 år och trivs bra med de förutom att jag tycker att jag i de perioder jag äter mer strikt blir på mycket sämre humör. Har du någon teori kring det? Finns det något jag kan tänka på att få i mig mer av ?
*Det är inte så att jag nollar utan är ganska liberal.

Svara
Åse 18 januari, 2016 - 08:24

a det beror på att kolhydrater höjer vårt må-bra hormon serotonin så ligger du för lågt i kolhydrater så kan sömn, humör och ångest påverkas. Öka upp kolhydraterna lite 😉

Svara
Lotta 18 januari, 2016 - 08:56

Tack för svaret:)

Svara
1 2

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.