Västerbottensplättar LCHF

1 augusti, 2012

Borta bra men hemma bäst! Längtat efter mina älsklingar: Kesoplättar!
Blev en liten matig variant i kväll – Gooooott!!!

2 portioner

2 ägg
250 gram keso ( 1 liten burk)
1,5 msk fiberhusk
Salt
2 nävar västerbottensost


6 skivor brie
6 skivor italiensk salami
1 tomat
Färsk basilika
6 msk vitlöksfärskost
4 tsk olivolja
4 tsk perssilade

Mixa ägg, keso, fiberhusk och salt med stavmixer. Blanda sedan i den rivna osten.
Stek plättarna (6 stycken) i ekologiskt smaklöst kokosfett/fett eller i smör.


Låt svalna och bred sedan vitlöksfärskost på hälften av plättarna. Lägg sedan på salami, brie och dressingen på olivolja/perssilade. Garnera med färsk baislika och tomat. Lägg på locket (en plätt)


18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Fröken C 1 augusti, 2012 - 22:55

hej

Vad är fiberhusk?? Vad gör det för nytta och vad ersätter det, kan man göra plättar och andra saker utan det, även fast det står så i recepetet??

Kanske asdum fråga men men

kram

Svara
Åse 2 augusti, 2012 - 11:19

Fiberhusk (psylliumfröskal) är malda psylliumfrön och det är dels nyttigt för magen (bakteriemat) och så binder det och kan fungera som ersättning för mjöl.

Svara
Pauline 1 augusti, 2012 - 18:41

Vilken modell på kitchenaid har du?

Svara
Varvara 1 augusti, 2012 - 14:01

Mums för kesopättar…..får testa dessa snart!
Ni verkar ha haft några underbara dagar på Lesvos.
Hör av dig om du behöver hjälp med grekiska recept.
Ha en fortsatt fin dag!

Svara
Åse 2 augusti, 2012 - 11:19

Tack! =) Ska ha dig i åtanke =)

Svara
Lisa 1 augusti, 2012 - 11:33

Mums! Såg sjukt gott ut! Undrar som andra hur många såna dubbla du äter för att bli mätt, 3 känns väldigt mycket? Tack för en ständigt inspirerande blogg! Kram!

Svara
Lisa 1 augusti, 2012 - 11:35

Aha, läste fel. 6 enkla ger ju receptet.. 😉

Svara
Marlene 1 augusti, 2012 - 10:18

Måste testas!! Äter du 1 eller 2 sådana ”dubbelplättar”? Tänkte att receptet var för 2 pers men slutresultatet blir 3 st… Var detta som middag eller typ kvällsfika?

Svara
Åse 1 augusti, 2012 - 11:49

I går åt jag två plättar som bilden visar men oftast gör jag en dagobertmacka med en i mitten!

Svara
Anna-Maria Johansson 1 augusti, 2012 - 09:54

Vad gott det där ser ut! Måste provas.

Igår när jag la ut en annons i lokaltidningarna för Ultimat hamnade jag i en diskussion med kvinnan som gjorde annonsen. Lågkolhydratkost är provocerande fortfarande.

http://www.ultimat.nu/den-storste-fanatikern-ar-den-storste-tvivlaren.html

Svara
MrsMoet 1 augusti, 2012 - 09:13

De såg riktigt goda ut så de måste jag testa någon dag framöver.

Kram Åsa

Svara
Åse 1 augusti, 2012 - 09:15

Hej Åsa! Gör det de var mättande och goda och perfekt som ”liten rätt”, man kan ju göra dem som förrätt också.

Svara
Mrs Moet 2 augusti, 2012 - 11:49

När du säger förrätt tänker jag genast på att fylla den med skaldjur:)
Vilken vacker bild på månen 🙂

Åsa

Svara
Nina 1 augusti, 2012 - 09:01

Hej

Tack för tipset ser fantastiskt gott ut !

Nina

http://countrylifebyn.blogspot.se/

Svara
Sara 1 augusti, 2012 - 08:51

Hej Åse! Har velat prova dessa plättar ett tag nu men har inte fått tag på fiberhusk! Var köper du det? Jag bor också i Helsingsborgstrakten så tipsa gärna om nån butik där 🙂
Ha en fin dag! /Sara

Svara
Åse 1 augusti, 2012 - 09:15

De finns i vanliga butiker, oftast på glutenfrihyllan eller bakhyllan 😉 Ica Maxi Berga har dem!

Svara
Marlene 1 augusti, 2012 - 10:23

Hittar du inte fiberhusk kan jag tipsa om finax psyllium, en grön påse du också hittar på glutenfri-hyllan, det är samma sak som fiberhusk! 🙂

Svara
Sara 1 augusti, 2012 - 11:22

Tack för era svar! Jag har inte riktigt vetat vad jag letat efter så det är nog därför jag inte hittat :)Tack för tipset om var i affären det finns, sambon kom hem med en påse innan. Så imorgon ska det göras kesoplättar! 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.