Detta blir kräftskivans och plocktallrikens favorit! Vem har sagt att man inte kan äta gott utan en massa mjöl och socker?

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.


Grädda skalet i 175 g i ca 10 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj ugnen till 200 grader.

Pajinnehållet:

300 gram riven västerbottensost
3 ägg
3 dl vispgrädde
lite salt

Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajskalet, över osten.
Grädda i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen. Serveras ljummen eller rumsvarm!

 

58 kommentarer
0

Du kanske också gillar

58 kommentarer

Tompa 1 september, 2017 - 21:46

Hej!

Det låter som att den här pajen är super god! Jag är väldigt sugen på att göra denna pajen. Vad tror ni att ingredienserna kommer att kosta? Jag har 150 kronor i budet. Tacksam för snappt svar!

Mvh Tomas.R

Svara
Jannejan 14 augusti, 2017 - 23:03

Verkligen spännande. Tänker att det passar bra till surströmming. Skall prova i höst.

Svara
Cristina 14 juli, 2017 - 17:20

Förlåt, såg att det blev fel i min kommentar. Ska såklart stå sesamfrön (inte linfrön) 🙂

Svara
1 3 4 5

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.