Värmen är här!

2 maj, 2012

God morgon vackra onsdag! Visst är det något speciellt första dagarna den riktiga värmen kommer? Det var trädgårdshäng hela gårdagen, barnen sprang omkring barfota och jag sprang omkring i bikini 🙂 20 grader i skuggan och otroligt mycket varmare på vår baksida, i solen.

Till lunch gjorde jag en bunte grillspett, barnens bestod av köttbullar, prinskorvar, minimajs och cocktailtomater och våra bestod av starkt jalapeno korv, bbq kyckling, champinjoner, minimajs, paprik till det hade jag grillad gårdshalloumi och Lohmanders tzatziki.

 

När vi var i Örebro, så när vi såg hur bra skick Vickan och Mickes laminatbänkskivor var i (IKEA) så sa jag till Daniel, att det måste gå att reklamera våra! Vårt kök är 3 år gammalt och bänkskivan närmast vasken ser för bedrövlig ut!! Ytskiktet verkar ha reagerat med väta och en bänkskiva i ett kök ska ju hålla längre än 3 år! Sagt och gjort, vi skickade in bilder till IKEA och för någon vecka sedan ringde en besiktningsman därifrån och bokade in en tid hos oss, han kom i går förmiddags. I går eftermiddag ringde dem från Älmhult och sa att givetvis skulle vi få våra bänkskivor utbytta!! Det var inga problem att byta färg och välja en annan skiva och de skulle givetvis anlita en snickare för att göra jobbet! Även köksö skivan skulle bytas (fläckar på den också)
Wohoooooo!!! Vilken otroligt bra service!!!
Jag har ångrat val av bänkskiva sedan den kom på plats så vi kommer välja någon annan. Den här tycker jag är snygg och skulle passa hos oss! Det är Ikeas Numerär.

 

Kram på er alla och njuuuuuut av våren!!!

22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Carola 8 maj, 2012 - 12:42

Hej Åse,
Undrar över dessa Lohmanders såser. Har nyss bölrjat prova dem, främst aiolin och hollandiesåsen. Är de ok i längden. Jag verkligen älskar dem 🙂
Är bra om man kan äta dem med gott samvete.
Likaså undrar jag om vanlig majonäs, den feta förstås. Brukar äta det och kokt ägg som frukost. Enkelt och gott. Blir till frukost på jobbet. På helgerna blir det annat.

Ha en bra dag. Kram Carola

Svara
Åse 8 maj, 2012 - 12:45

Hej! Jadå, de fungerar bra! Givetvis ska de ju ätas med måtta, de innehåller en hel del energi (inte tzatzikin) så några decilitrar kan det ju inte bli 😉
Majonnäs till maten är helt OK! Men samma där, ingen överdriven mängd men det gäller ju allt.

Svara
Sandra 3 maj, 2012 - 11:49

Tänk två ggr innan du väljer en svart laminat från ikea.. visserligen jättefint när det är nytt och fint.. men det där med hur mycket som syns på dem är löjligt! Vi har haft våran i ett par år (helsvart) och minsta lilla brödsmula/dammkorn/pollen syns.. och när man får märke i den.. så lyser det igenom lite vitt (inte kul med små vita prickar som inte går bort).. och det där men ”våta fläckar” ska vi inte tala om.. glömmer man en fuktig tallrik en kväll på bänken får man putsa ordenligt dagen därpå (blir som en mörkare fläck.. än sådär gråaktiga som dina fläckar)..

Nä just nu får den vara, men så småningom ska den helt klart bytas ut :/

Den du funderade på är dock väldigt snygg (den kom precis när vi skulle köpa vår ”andra skiva”.. annars hade vi tagit den (alltså vi köpte en laminatskiva till köksön.. innan vi köpte till ”diskbänken”).

Lycka till med valet av skiva
MVH Sandra

Svara
Sofia - Lite om inredning 2 maj, 2012 - 21:18

Hej Åse!
Vi har Numerär bänkskiva sen ett år tillbaka och det blir superlätt repor på den! Varnar dig för den, vi har ångrat det valet många gånger! 🙁 Snygg är den men inte praktisk!
Älskar din blogg!
Kram Sofia.

Svara
Åse 2 maj, 2012 - 22:18

Hej! Har ni just den numerär jag är sugen på?

Svara
Sofia - Lite om inredning 2 maj, 2012 - 23:17

Ja det är precis den. Helsvart. Allt syns verkligen på den. Din nuvarande bänkskiva ser mer praktisk ut men förstår om du vil byta med. 🙂

Svara
Åse 3 maj, 2012 - 00:00

Undrar om den vita skulle vara ett bättre eller sämre val?

Svara
Sofia - Lite om inredning 3 maj, 2012 - 21:01

Vet inte… tror att på en vit skiva blir reporna svarta istället. Svårt det där. Jag hade nog lagt till och satsat på en stenskiva eller gjutit en egen i betong. 😉
Lycka till med valet! 🙂

Åse 2 maj, 2012 - 22:18

Kram!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.