Världens godaste vitlökssås

23 juli, 2011

Denna falska aioli är såååå god! Vår vän Micke gjorde den nere i falsterbo och jag skulle kunna äta den med sked =) Man kan blanda den lite efter tycke och smak, men på ett ungefär är det dessa delar:

2 dl creme fraiche
ca 1 dl god majonnäs
Pressad vitlök tills du skäms 😉
smaka av med salt och peppar!

Låt gärna stå kallt en stund innan den serveras!

Print Friendly, PDF & Email

23 kommentarer
1

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Agneta 22 maj, 2018 - 09:13

Precis så där gör jag min specialare när jag gör vitlökssås och alla vill veta hur jag gör 😊 Ibland tillsätter jag lite torkad basilika också, ett tips bara 😊

Svara
Åse 22 maj, 2018 - 09:19

Ja det låtet gott att ha i! Kan tänka mig persilja också!

Svara
Pia 23 februari, 2018 - 09:27

Tack fina du för sååå många fantastiska recept!! Den här vitlökssåsen blev min finsmakare till pojkvän så imponerad av att han var tvungen att skicka receptet vidare till sina brorsor! Aldrig hänt förr 😀 Den här vitlökssåsen ÄR verkligen otroligt god!!!

Svara
Åse 23 februari, 2018 - 09:36

Åh vad roligt att höra!! Taaaack <3

Svara
Gräddig fisksoppa med saffran och tomat - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 5 december, 2017 - 15:41

[…] gott gott!! Jag serverade min goda vitlökssås / Aioli […]

Svara
Pizza och klara, färdiga KÖR! - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 18 april, 2017 - 13:47

[…] riven mozzarella, peperonisalami, körsbärstomater och ruccola på. Och så min goda vitlökssås till. […]

Svara
PÅSKMAT LCHF! - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 10 april, 2017 - 12:44

[…] Världens godaste vitlökssås […]

Svara
Kersti 2 augusti, 2016 - 12:43

Jag serverade denna sås till ett gäng vegetarianer i helgen. Kommentaren från en av dem var: detta ÄR verkligen världens godaste vitlökssås!!

Svara
Pizza, Pizzabotten, Pizzadeg LCHF - Bästa receptet! - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 4 januari, 2016 - 20:03

[…] champinjoner, rödlök, salami, jalapenos, kalamataoliver, basilika, fetaost på! Jag hade även vitlökssås till! MUMS! Sedan en färsk […]

Svara
40 + 40 = 80 | Fru Månsson 19 juli, 2015 - 23:34

[…] Italiensk lax med falsk aioli. Ett tips är att göra majonäsen till aiolin själv, receptet hittar du här. Har du inte […]

Svara
Tanten 8 november, 2013 - 20:21

Ett tips är att man har i ett par matskedar parmesanost, kommer smaka ännu bättre, jag lovar 🙂

Svara
Anna 22 april, 2012 - 20:56

Hur mycket är ”en del” på ett ungefär? 1 dl?

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:19

Det beror på hur mycket du vill göra? Jag ändrade texten till 2/3 fet creme fraiche
1/3 del god majonnäs så blir det lättare att förstå hur jag tänker 🙂

Svara
LCHF pasta med heta räkor 21 februari, 2012 - 08:35

[…] Jag serverade falsk aioli […]

Svara
Sara & Busungarna 29 juli, 2011 - 20:36

Den här kör vi till köttet ikväll! Har bara provsmakat än så länge, men den verkar väldigt lovande 😀 Massor av vitlök är muuumma!

PUSS och hoppas du har en härlig fredagkväll min sköna!

Svara
Tar vara på guldkornen « 5 6 k i l o . s e 28 juli, 2011 - 13:31

[…] varmrökt lax, pepparrotsfylld kallrökt lax, St. Agur, avokado, babyspenat, citron, vitlöksås, heta kräftor i aioli, tomat, gurka Massa nyttiga proteiner och fetter […]

Svara
Anita 23 juli, 2011 - 23:18

Det blir att testa i morgon till grillat när min pappa o son kommer på mat. 🙂

Svara
Linda 23 juli, 2011 - 16:27

Denna sås blir det till grillspetten i kväll..Tack för tipset!

Svara
Linda 23 juli, 2011 - 14:38

Jag gör också såsen så som receptet du angav, men jag brukar krydda i med italiensk salladskrydda också. Visst är den super god och helst ska den få stå till sig en dag i kylen, då krullar det sig på tungan minst sagt!

Svara
Åse 23 juli, 2011 - 15:03

Tack för tipset!! Det är så roligt med sådana här klassiska recept för många har sin egen lilla touch =)

Svara
sara 23 juli, 2011 - 14:12

Åh visst är den god, den gör min man jätteofta, men nu har han börjat mixa lite så ibland tar han i tomatpure blir såååååå gott!! ibland hackar han i purjolök ( inte samtidigt som tomatpurén ) blir jättegott det med 🙂

En annan god sås är fetaost, creme fraiche 34% röd chili ,salt och peppar mixa detta JAMJAM

Trevlig helg.. kramis

Svara
Åse 23 juli, 2011 - 15:06

Mmmmm allt låter gott!! tack!!

Svara
Anna-Lena 23 juli, 2011 - 10:47

Samma som jag brukar göra men jag använder citronpeppar, salt och lite socker. Ha en go dag 

Svara

Lämna en kommentar