Världens godaste vitlökssås

23 juli, 2011

Denna falska aioli är såååå god! Vår vän Micke gjorde den nere i falsterbo och jag skulle kunna äta den med sked =) Man kan blanda den lite efter tycke och smak, men på ett ungefär är det dessa delar:

2 dl creme fraiche
ca 1 dl god majonnäs
Pressad vitlök tills du skäms 😉
smaka av med salt och peppar!

Låt gärna stå kallt en stund innan den serveras!

23 kommentarer
4

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Agneta 22 maj, 2018 - 09:13

Precis så där gör jag min specialare när jag gör vitlökssås och alla vill veta hur jag gör 😊 Ibland tillsätter jag lite torkad basilika också, ett tips bara 😊

Svara
Åse 22 maj, 2018 - 09:19

Ja det låtet gott att ha i! Kan tänka mig persilja också!

Svara
Pia 23 februari, 2018 - 09:27

Tack fina du för sååå många fantastiska recept!! Den här vitlökssåsen blev min finsmakare till pojkvän så imponerad av att han var tvungen att skicka receptet vidare till sina brorsor! Aldrig hänt förr 😀 Den här vitlökssåsen ÄR verkligen otroligt god!!!

Svara
Åse 23 februari, 2018 - 09:36

Åh vad roligt att höra!! Taaaack <3

Svara
Gräddig fisksoppa med saffran och tomat - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 5 december, 2017 - 15:41

[…] gott gott!! Jag serverade min goda vitlökssås / Aioli […]

Svara
Pizza och klara, färdiga KÖR! - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 18 april, 2017 - 13:47

[…] riven mozzarella, peperonisalami, körsbärstomater och ruccola på. Och så min goda vitlökssås till. […]

Svara
PÅSKMAT LCHF! - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 10 april, 2017 - 12:44

[…] Världens godaste vitlökssås […]

Svara
Kersti 2 augusti, 2016 - 12:43

Jag serverade denna sås till ett gäng vegetarianer i helgen. Kommentaren från en av dem var: detta ÄR verkligen världens godaste vitlökssås!!

Svara
Pizza, Pizzabotten, Pizzadeg LCHF - Bästa receptet! - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 4 januari, 2016 - 20:03

[…] champinjoner, rödlök, salami, jalapenos, kalamataoliver, basilika, fetaost på! Jag hade även vitlökssås till! MUMS! Sedan en färsk […]

Svara
40 + 40 = 80 | Fru Månsson 19 juli, 2015 - 23:34

[…] Italiensk lax med falsk aioli. Ett tips är att göra majonäsen till aiolin själv, receptet hittar du här. Har du inte […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.