Valborgshelgen och microomelett

av Åse

God morgon!
Hoppas valborghelgen varit superbra!
Vädret har ju varit fantastiskt här i Skåne åtminstone vet inte hur det varit för er andra?
I lördags var jag och Daniel och såg Grotesco på HBG Arena, vilken gaaaaaaalen föreställning haha! Men riktigt bra tyckte jag! Per Andersson och Henrik Dorsin är ju lika galna typ 😉
I matväg har det faktiskt inte varit några fantastiska kulinariska upplevelser direkt..
I fredags grillade jag oxfilé och till det hade vi bakad sötpotatis med en creme på fetaost och smetana och lite timjan.
012A3982
I går blev det grillat! Barnen ville sitta ute men det kändes liiiiiiite för kallt för det, hehe 🙂
012A3991
012A3993
012A3996
I går blev det en mikroomelett till frukost och det är ett hett tips till er som vill ha en snabb äggrätt på morgonen men inte riktigt känner att ni har tid att göra på spisen.
Min första kontakt med LCHF skedde redan 2005 när jag under tre månader gick på GI rivstart och sedan gick över till Atkins som ju är lite same same.
Då gjorde jag mikroomelett varje morgon!
Micro är ju lite omdiskuterat, och nej jag tycker inte att det är smart att överdriva mikroanvändande.
1 portion:
2 ägg
1 msk grädde eller vatten vatten
salt, peppar
några skivor strimlad skinka eller kalkon
1 msk philadelphiaost/mjukost
lite riven ost (Jarsberg är god!)
Vispa ihop ägg, vätska, salt, peppar tillsammans med strimlad skinka och klicka ner en klick philadelphia innan skålen sätts in.
Kör i 1 min på max värme och rör sedan lite. Kör sedan tills omeletten är krämig och ser klar ut. Riv lite ost ovanpå.
Ät & Njut!
012A3985
KRAM!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Charlotte 3 maj, 2016 - 09:51

Micro-omeletten är en revolution för mig! Tusen tack för tipset. Jag äter frukost på jobbet och då har det mest blivit fil och musli. Men nu kan jag bara blanda ihop alla ingredienser i en burk och sedan köra den i micron i jobbet Succée!! Och det blev kanonbra. Tack!

Svara
Jessica 2 maj, 2016 - 21:35

Hej!
Kan man göra onmeletten utan Philadelphia? Eller förlorar den sin krämighet då?

Svara
Jenjo 2 maj, 2016 - 20:33

Förra veckan tisdag – torsdag var jag i Göteborg på konferens. Jättekul och supertrevligt. Hittade butiken Rituals i Nordstan och den söta tjejen som jobbade där var fantastisk. Hade kunnat köpa hela butiken, bara för henne. Vädret var helt ok, förutom torsdag em när vi skulle flyga, då det åskade!
Torsdag – söndag var jag i Stockholm (och lite Norrköping och Enköping) för att fira Valborg med min sambo. Så himla fint väder. Vi tog en brunchkryssning och bara nöjt hela helgen av det vackra vädret och den stundande sommaren.
Så, för att sammanfatta… Min valborg var perfekt med underbart väder. 😉
Extra stort tack för receptet med omeletten! Det är verkligen något som kommer att passa mig perfekt ibland. 🙂
KRAMAR! <3

Svara
Therese 2 maj, 2016 - 11:58

Hej
Smetana är det bättre än andra produkter typ som creme freiche och grädde? Ur LCHF synpunkt alltså?
Med vänlig hälsning Therese

Svara
Åse 2 maj, 2016 - 12:04

Nej den är god bara 🙂

Svara
Susan persson 2 maj, 2016 - 11:14

Tack!! Micro omelett! Genialiskt?
Håller på m renovering och är utan kök, nu blir det omelett, tack än engång ?
/Sussie

Svara
Carina 2 maj, 2016 - 09:59

Ser supergott ut
Tack för allt du delar med dig av
Har BESTÄMT mig nu Nu ska jag gå ner i vikt
Jobbar mycket oregelbundna tider så det är svårt att få ihop det med maattider osv
Jag har försökt hitta början på din lchf i arkivet när började du?

Svara
Åse 2 maj, 2016 - 10:42

April 2009, gick i mål under sommaren 2009 och sedan under 2010 laborerade jag en del, provade bl.a. Viktväktarna igen men fr.o.m. 2011-2012 så har jag ätit en personligt anpassad lchf kost 🙂

Svara
Linda 2 maj, 2016 - 09:53

Hej vilket funkar bäst för rivstart gi? Eller lchf?

Svara
Åse 2 maj, 2016 - 09:59

Lchf är samma som rivstart gi

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!