Glutenfria / Mejerifria / Laktosfria våfflor

24 mars, 2014

Våffeldagen is coming up, det ser jag på alla sökningar på Lchf våfflor som kommer hit in 😉 Här är mitt recept på glutenfria / mejerifria / laktosfria våfflor, perfekta i en paleo / lchf kost och det är i princip detsamma som mitt vanliga fast detta är gjort på kokosmjölk/kokosgrädde istället.  
Vill ni ha nötfria våfflor så fungerar både kesoplättsreceptet och pannkaksreceptet kanon!
Jag köper ALLTID Garants eller Santa Marias Extra Creamy Coconut, inget annat märke för de här två är tjocka och krämiga! De har inget separerat innehåll och jag tycker att dessa fungerar bäst i bak och desserter.

IMG_8548

 
Skriv ut

Våfflor paleo, lchf, low carb

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 15

Ingredienser

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl garant krämig kokosmjölk
  • 4 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
  • ev. lite sötning

Instruktioner

  1. Vispa ihop med elvisp och grädda i kokosfett i våfffeljärn.

Notering

  • Vid servering: Kokosgrädde smaksatt med lime och lite sötning, hallon och blåbär
  • MUMS!!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

25 kommentarer
0

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Maritha 27 februari, 2015 - 13:20

Hej jag undrar tror du man kan byta ut garants kokos mjölk och ta grädde istället? Är inte så förtjust i kokos.. Med vänlig hälsning, Maritha

Svara
Åse 27 februari, 2015 - 13:20

Självklart 🙂

Svara
Stella 26 juni, 2014 - 09:06

Bruker du fettredusert mandelmel eller type mandel som er finmalt?
Så veldig godt ut!

Svara
Åse 26 juni, 2014 - 09:08

Hej! Aldrig fettreducerat! Tänker du på funktjonell mats? I Sverige använder vi sällan den fettreducerade i våra recept.

Svara
Madde 25 mars, 2014 - 13:11

Ska testa dessa ikväll….

Svara
Linda 25 mars, 2014 - 00:30

Tack för all inspiration!! Bovetemjöl?? Vad tror du om det??

Svara
Åse 25 mars, 2014 - 09:00

Bovete är ett bättre mjöl! Men dock fortfarande kolhydratrikt.

Svara
Stina 24 mars, 2014 - 22:52

Tack för ett kanonrecept! Detta ska jag verkligen testa. Garants finns inte i Örebro heller =) Måste jag vispa Santa Marias Extra Creamy Coconut innan jag använder det till våffelsmeten?
Kram

Svara
Åse 24 mars, 2014 - 22:53

Det ska inte behövas nej 🙂 kram

Svara
minna och 24 mars, 2014 - 22:08

Hej!
När ni änvänder kokosmjölk tar du då.bort det översta lagret med.grädde och anväder själva mjölken då? Lr ska man skaka förpackningen och använda 2 dl?

Svara
Åse 24 mars, 2014 - 22:12

Som jag skrev i inlägget så använder jag enbart de två märkena jag nämner och de har inget separerat innehåll utan är rakt igenom krämiga 🙂

Svara
Åttio ska bli sextio 24 mars, 2014 - 21:25

Toppentips för morrgondagen! Får se om jag kanske tillagar dessa, de lät så smarriga… 🙂
/Åttio ska bli sextio

Svara
Pernilla 24 mars, 2014 - 16:51

Hej Åse ! Jag blir så ledsen när du använder Garants kokosmjölk och du får tag i det utan problem . Jag bor i Finspång och där är den jämt slut på Willys och Ica har det inte ,det är lika dant i Norrköping 🙁 Vet du om man kan beställa den någonstans ? Har smakat den en gång och det var så gott. Tack för en trevlig och bra blogg 🙂

Svara
Åse 24 mars, 2014 - 16:52

Jag köpte 12 stycken sist jag såg den 😉
Trist att den fortfarande verkar slut lite här och var!Kram på dig!

Svara
Anna 24 mars, 2014 - 15:42

Hej! Vad använder du personligen för sötning du skriver det? Kram!

Svara
Åse 24 mars, 2014 - 15:45

Om jag använder sötning så blir det oftast honung, dadlar eller lite råsocker.

Svara
Annelie 24 mars, 2014 - 14:21

Har en fråga gällande de båda sorternas kokosmjölk som du nämner. Själv använder jag uteslutande Santa Maria Extra Creamy, har dock aldrig provat vispa den. Är den lika bra som Garants att vispa? Är där någon skillnad dem emellan? Är det ide att jaga tag på Garant när man har tillgång på Santa Maria?
Har testat ursprungsreceptet på dessa smarriga våfflor och ska absolut testa att byta ut grädden. Att jag inte tänkte på det innan… 🙂
Mvh
Annelie

Svara
Åse 24 mars, 2014 - 14:33

Santa Marias är lite mer krävande att vispa då både den och skålar och vispar måste varit i frysen ett tag innan. Garants är tjock som vispad grädde direkt i förpackningen. Hoppas du blev lite klockare =)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.