Vad äter jag?

9 maj, 2009

Jag vet att många saknar checklistan men tyvärr så måste jag säga att den inte kommer uppdateras i nuläget. Jag skriver in vad jag äter på bla GI viktkoll men även i Viktklubben och det blir lite kaka på kaka.

Men för att ni ska få lite svar på era frågor så kan jag berätta hur jag äter och även lite tips på livsmedel.

Till frukost äter jag uteslutande antingen: 1 dl tinade hallon/blåbär (osockrade jag köper ICAS egna), 125 g kesella (ibland lätt, ibland 10%) med en skvätt fun light i. Alternativt 1 dl turkisk yoghurt 10%, 1 Keso 4% och 1 dl hllon/blåbär.

Till mellanmål kan det bli: En tjock ostskiva, skinkskivor med creme bonjour eller annan smaksatt mjukost i (ihoprullade), ägg, 1 bit mörk choklad (minst 70%).

Till lunch kan det bli en tonfisksallad, en räksallad, 1 burk tonfisk (i olja) med ett ägg och majonnäs, en biff från gårdagens middag med smält gorgonzola på och sallad till, 1 Må Gott chorizo med 1 dl smaksatt Keso och lite körsbärstomater, 1/2 paket knaperstekt bacon med två stekta ägg och tacosauce till, ja möjligheterna är ju många!!

Till middag så blir det ju som ni vet massa olika, jag älskar att laga mat och att leta/prova nya recept.
Ofta blir det nötfärsbiffar (fyllda med fetaost och basilika tex) fläskfilé, kycklingfilé, lax med en sallad, blomkålsmos, broccolimos, ugnsrostade grönsaker eller vanlig kokt broccoli. Till det olika såser som gorgonzolasås, Jensen’s Böfhus Favoritsås, Bearnaisesås, och andra såser. En sås gör jag ofta så här:
Till ca 6 personer så tar jag 1 liten burk fraiche, 2 dl grädde (fetthalten varierar) och ofta använder jag de smaksatta fraicherna. Slänger i en halv buljong, lite vitt vin och salt och peppar. Smaksätter gör jag med olika kryddor, konjak etc.

Ja det var väl det hela tror jag! Jag tycker möjligheterna är jättestora med denna kosten!

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

marika arezelius 10 maj, 2009 - 10:01

Hej…Igen!
Nu vet jag att det inte är du som kanske egentligen ska svara på detta, men jag tänkte eftersom du har koll på denna GI viktkoll sida så kanske du kunde hjälpa mig ändå;)

Idag söndag så går jag in på min sida och under ” Marikas hälsoruta” så står det ”Dag 2 fas 1 rivstart” och det stämmer ju eftersom jag blev medlem igår…
MEN, när jag då trycker på ” till håll koll” precis under så kommer jag till ” nya” håll koll och under den rubriken står den Dag 1 fas 1 rivstart och är då inne på lördag när det nu är söndag????

Men går jag in under ” vanliga ” håll koll så är det söndag?? Hmmmm, blir tokig nu när man är peppad och vill göra allt rätt..
En sak till som är lite finurligt, under ” vanliga” så står det att min beräknade energiförbrukning ska ligga på 1400, men på den ” nya” står det 1689 i energiförbrukning. Jag blir inte klok på detta…

Är det något du kanske kan hjälpa mig med=)

Ha en toppen dag!

Svara
Åse 10 maj, 2009 - 10:02

Den nya håll koll ska du undvika nu tycker jag för den är bara i Beta stadiet, jag fick aldrig rätt på den!! Lycka till!

Svara
marika arezelius 10 maj, 2009 - 10:15

Okay!
Kan ju förklara saken=)
Japp, jag fortsätter som vanligt då…

Jag måste få säga att jag tycker du gör ett ootroligt jobb med allt du tar dig för!

Lycka till själv!

Svara
Åse 10 maj, 2009 - 10:18

Tack för de orden! 😉

Svara
Tina 10 maj, 2009 - 08:19

Förstår om det blir mycket extra jobb med att också lägga in i checklistan…Ska försöka ta till mig av dina tips och använda dina recept. Har också testat GI o LCHF förr, men har lite svårt att hålla mig till det hela vägen. Brukar sluta efter två veckor…som alla dieter…Men, det funkar ju såååå bra för dig! Måste skärpa mig också!!
Tack för din superpeppande sida! Och lycka till med nästa vecka! 🙂 /Tina

Svara
Åse 10 maj, 2009 - 09:52

Ja kom igen nu TINA! Klart det fungerar! Det är ju en inkörsperiod som du ska hålla ut, men tänk så enkelt det kommer vara i sommar! Massa grillat, goda sallader, bearnaisesås, goda fraicher etc 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.