Vad är egentligen 56kilo för blogg?

3 oktober, 2012

Då och då kommer det kommentarer där författaren påtalar vad som ska finnas i denna bloggen och vad som inte ska finnas här, därför så tänkte jag att det var dags för mig att en gång för alla tala om vad detta är för en blogg. Kommer det fler sådana kommentarer så kan jag enkelt hänvisa till detta inlägget.
Detta är ingen LCHF-blogg. Detta är en personlig inspirationsblogg / matblogg med fokus på saker som lyfter och engagerar mig och det är lågkolhydratkost, hälsa, mat, shopping, inredning, färg & form, vänner, resor etc.
En del läser här enbart på grund av alla LCHF recept eller recept över huvudtaget. En del läser här enbart för att de vill bli inspirerade av vackra bilder. Ytterligare några andra läser här enbart för att de älskar kläder och shoppingtips. Och så finns det dem som läser här enbart för att detta är min blogg (hej familjen och fina vänner!) Ni får alla plats här och jag räcker till för er alla!
När bloggen startade 2003 så var det en viktminskningsblogg där jag varje vecka redogjorde för hur mycket jag gick ner. Jag lade ut recept och läsarna ökade. Under många år gick jag till Viktväktarna och alla recept var pointsberäknade.  2009 lade jag om kosten och bloggen började allt mer handla om hur bra jag mådde med lågkolhydratkost och givetvis blev recepten mer och mer kolhydratlåga. Under den tiden hade jag en annan stor personlig blogg där jag skrev om mode, shopping, vänner, familjen, resor etc. I takt med att 56kilo.se växte så kände jag att det tog mer och mer tid att även underhålla den andra bloggen och i samband med att jag blev toppbloggare för Allt För Föräldrar så lade jag ner min personliga blogg och den flyttade in här! Bloggen blev då först och främst en inspirationsblogg för kost, mat, shopping och inredning! Och det är i den formen den har ökat det sista 1 1/2 året!
Jag får många positiva kommentarer om att det är roligt att man hittar lite av varje här, att det är roligt att bloggen inte är svart eller vit:

Tack för en super fint blogg med en blandning av familj, inredning, kläder och framför allt mat!! En sund balans mellan lchf och små sköna avsteg. Tack!! Tänk om fler kunde ha den härliga inställningen att inget är svart eller vitt???!! Att man inte är äkta lchf,are för att man äter ett halft päron osv. Hello….. vem bestämmer det vad en ”äkta” är och vad man får och INTE får.

För ett tag sedan var det en kommentar som påpekade att jag nog skulle ha en annan blogg för mode eftersom det var ett hån mot alla överviktiga att jag visade min kropp (som numera är normalviktig)  i ett par jeans.
Jag vet hur det är att vara överviktig. Men jag ser numera ut så här och det är inget jag varken är speciellt stolt över eller ens tänker på – detta är ju ett normaltillstånd för mig numera. Jag visar kläder på, eftersom det visar bättre hur kläderna ser ut – annars hade jag ju lika gärna kunnat länka direkt till plagget i webshoppen bara. Jag blir själv inspirerad när jag ser hur kläder sitter på och alla mina läsare kämpar inte med sin vikt och mår dåligt. Alla som äter LCHF gör det inte för viktens skull. Detta är ingen viktminskningsblogg!
I dag var det en kommentar från en tjej som var otroligt besviken för att jag hade BRÖD (gud vilken styggelse..) i mina recept i Lesvos filmerna. Detta var ju en ”LCHF blogg och då skulle alla recept vara LCHF”


Nej detta är ingen LCHF blogg – LCHF är däremot en stor del av mig och därmed denna bloggen!
Matfilmerna är INTE i syfte att visa lågkolhydratkost, det är ett samarbete mellan Fontana och mig i syfte att visa hur man kan använda FETA och SAGANAKI i sin matlagning, de har inget med min blogg att göra. Vill man inte ha surdegsbrödet så skippa det! No big deal!
Däremot var det ett aktivt val att välja recept som kunde ätas av de flesta, jag hade t.e.x inte valt ett recept som inte kunde göras LCHF vänligt. Men att välja bort ett brödtillbehör till en hamburgare eller till en friterad ost, det kan alla göra! Så lever jag mitt liv! När jag har gäster hemma så gör jag mat som alla kan äta, vill man ha ris till så kan man lägga till det, vill man ha blomkålsris till så får man det. Men grundmaten är bra mat med lite kolhydrater.
När Peccis var här i fredags var nästan allt lågkolhydratmat förutom att jag även serverade lite pasta i en skål, för att Kristian är italienare och älskar pasta 😉 Det kunde enkelt väljas till eller väljas bort.
Jag lever ett lågkolhydratliv – allt som oftast – jag mår bäst på det, jag är piggast och jag håller vikten bättre. Men då jag inte är sockerberoende eller sjuk så finns det ingen anledning för mig att vara strikt. Jag gör ibland avsteg, en del planerade och en del oplanerade. Jag skriver oftast om de här för jag vet att ni tycker om att läsa om att jag inte alltid äter perfekt! Men jag har balans (oftast!!) och det kan inspirera.
Jag är mamma, syster, maka, väninna, festprisse, engagerad, slö-slapp-och-likgiltig – allt i en och samma form – precis som att många olika saker huserar under ett och samma tak i denna bloggen. Man får helt enkelt välja ut det man tycker bäst om att läsa och ögna förbi det andra!  Och kan man inte det nej då är ju inte denna bloggen något för just den personen, men detta är min blogg. Jag gärna emot tips, idéer om hur bloggen kan förbättras men börja skriva mindre om vissa bitar kommer jag inte göra! Jag är även tacksam för ni språkpoliser där ute! Tack! Jag lär mig! (och vet bl.a nu att chèvre stavas just så och inte chevré! hihi)
DET är 56kilo.se 🙂
 

72 kommentarer
0

Du kanske också gillar

72 kommentarer

A. Kleppe 5 oktober, 2012 - 16:37

Mycket bra i bloggen din, Åse.
Grattis med din kokbok!
Trevlig helg!
Hilsen oss från AB Mindresukker Sverige

Svara
Åse 5 oktober, 2012 - 21:32

TACK!! :))

Svara
Madeleine 5 oktober, 2012 - 08:32

Måste säga att jag älskar din blogg.
Folk har ibland förmycket åsikter om alla andra, men det mår man inte bra av så det är bara folk som kanske ej mår bra. Så bra att du tar åt dig men att du ej blir ledsen.
Fortsätt vara exakt som du är det älskar jag.
Många kramar
Madeleine

Svara
Nadja 4 oktober, 2012 - 17:49

Jag kikar in varje dag för inspiration. Älskar din blandning – gör bloggen mer levande. Sedsn gillar jag att du är från Hbg… 😉

Svara
Magda 4 oktober, 2012 - 15:44

Bra inlägg Åse! Alla som följer din blogg bör veta vad den går ut på antar att vissa som klickar in sig då och då lämnar dessa negativa kommentarer.
Din blogg är bland dom bästa på internet och jag hoppas du fortsätter blogga i fler år till !! Ser så fram emot din bok!!! Du är en stor inspiration!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 4 oktober, 2012 - 14:51

Måste också skriva som många andra att jag älskar din blogg just för att den är som den är, en blandning av godsaker i livet. Fortsätt som du gör!

Svara
Josefina 4 oktober, 2012 - 12:32

Väldigt bra skrivet Åse!
Jag fattar verkligen inte varför folk för det första stör sig på att någon verkligen lyckas med sin ”diet”. Det är väl ändå det som är meningen. Att någon nått sitt mål borde vara inspirerande för de som försöker gå ner i vikt och man borde glädjas för dem.
Sen gillar folk att ha något att klaga på. Bara för att man har en blogg där man ofta skriver om lågkolhydratskost betyder det inte att man skrivit ett kontrakt där man lovat att aldrig skriva om något annat.
Jag tycker om din blogg. Du har många jättebra recept som jag använder och älskar och jag tycker att du är inspirerande!

Svara
MariaS 4 oktober, 2012 - 11:56

Hej Åse!
Jag har följt din blogg ett tag, men som jag såg någon annan kommenterat, så kommenterar jag sällan dina inlägg.. Dumt egentligen, för det är mycket som man borde kommentera – när det är något bra! 🙂 Jag gillar din blogg just för att den är som den är, en blandning av allt! Fortsätt som du gör, det är inspirerande med lite recept varvat med mode och inredning! Ha en bra dag!

Svara
Åse 4 oktober, 2012 - 12:16

Tack!! Uppskattar alla era kommentarer, de är mitt bränsle för bloggen! Skön dag på dig!

Svara
Monica 4 oktober, 2012 - 11:37

Åh jag bara älskar din blogg ! Den har precis allt som jag är intresserad av ! Du ger mig såååå mycket inspiration vad gäller mat, kläder och inredning. Även om det ibland blir lite dyrt eftersom jag ”måste” köpa ett likadant Odd Molly-plagg tex bara för att det är så snyggt.. 😉 Jag älskar LCHF-kosten och mår väldigt bra av den. Jag fick diabets typ 2 för några år sedan och med rätt mat, dvs minimalt med kolhydrater, så kan jag äta väldigt lite medicin och till och med sluta med den periodvis. Tyvärr är läkarna inte så intresserade av detta, de skriver hellre ut mer medicin än att prata om vikten av rätt kost.
Fortsätt du med din blogg precis som den är, vi är många som gillar att du är så generös och delar med dig av ditt liv. Go Girl!
Kram Monica

Svara
Åse 4 oktober, 2012 - 12:17

Tack!!! och du, vad härligt att höra att du i princip är medicinfri! HURRA!!!! Kramar!!

Svara
Jessica 4 oktober, 2012 - 09:58

Hej Åse! jag har följt din blogg länge nu men jag kommenterar aldrig nåt men nu måste jag ge tummen upp!! heja dig! Jag lagar mat från dina recept varje vecka till familjen och shoppingen, inredningen, familjen mm är ju jätte roligt att läsa om så TACK för att du bjuder på dig själv och ditt liv!

Svara
B-M 4 oktober, 2012 - 09:58

Jag är ju en av dem som har följt med lääänge 🙂
Själv äter jag varken LCHF eller lågkolhydratkost, utan kör fortfarande Viktväktarna.
Men jag hänger kvar här iaf för att den här bloggen är så bra. Jag blir jätteinspirerad av alla inlägg, oavsett om de handlar om kost, inredning, mode etc.
Tack Åse för att du delar med dig av allt och inspirerar oss 🙂
Kram / B-M

Svara
1 4 5 6

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.