Underbart god Aioli/Majonnäs

24 november, 2009

Denna Aiolin/Majonnäsen utan tillsatser är helt underbar och går på ett kick att göra! Ursprungsreceptet är från Matklubben.se, som jag moddat om.
Denna satsen ger ca 3 dl.

21/2 dl rapsolja
2-3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
Cayennepeppar


Salt och peppar

Lägg alla ingredienserna utom kryddorna och vitlöken i en hög bunke, för ner stavmixern mot botten och sätt på den, för den upp sakta tills en krämig Majonnäs växer fram 🙂 Krydda med salt och peppar om du vill ha en majonnäs och vill du ha Aioli så pressar du ner vitlöken + lite cayennepappar.

IMG_4129_

38 kommentarer
0

Du kanske också gillar

38 kommentarer

Anna 21 april, 2013 - 14:24

Hej! Jag har samma problem som någon annan skrev i en kommentar. Den blir inte krämig utan är rinnande. Vad gör jag för fel? Vilken ingrediens kan jag ta mer av?

Svara
Åse 21 april, 2013 - 17:14

Jag gör alltid så här: http://56kilo.se/aioli-pa-minuten/
Det blir aldrig fel. Använd kylskåpskalla ingredienser.

Svara
Ika 17 augusti, 2012 - 19:17

Hittade ditt recept när jag skulle göra min första egna majonäs och det gick som en dans och snabbt! Och så fantastiskt god 🙂

Tack!

Svara
Cecilia 19 juli, 2012 - 16:59

Får bara inte det här att funka.. Blir aldrig tjockt, vet inte vad jag gör för fel. Suck!

Svara
Anita 1 augusti, 2010 - 19:15

Tror du att jag kan få till en bra
”majjo” om jag vispar med
en vanlig elvisp?

Svara
Åse 1 augusti, 2010 - 19:37

Oh ingen aning! jag vet bara att detta fungerar.

Svara
Anita 1 augusti, 2010 - 23:10

Tack för det snabba svaret:)

Svara
Jen 25 november, 2009 - 22:42

Åh vad gott det låter, tack!!

Svara
gruset 25 november, 2009 - 21:09

Jag gjorde aiolin, den är ju underbar!!
Tack snälla, för det receptet! Den kommer jag att göra fler gånger. Det var ju så enkelt! 🙂

Svara
Åse 25 november, 2009 - 22:16

Härligt att den gillades!! =))

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.