Ugnsgratinerad skinkschnitzel i tomatsås

4 augusti, 2017

När vi äter fläskkött i vår familj så blir det oftast någon form av gratäng eller långlagat. Det är ett enkelt sätt att få torra kotletter saftiga!
I förrgår så blev det den här rätten! Mumsigt! Goda kryddor, fräscht med tomatsås.



Jag severade min zucchini- och svamppaj till. Gottigt! 

Skriv ut

Ugnsgratinerad skinkschnitzel i tomatsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 1 kg skinkschnitizel
  • 1 gul lök
  • 400 ml tomatkross av god kvalitet (MUTTI!)
  • 1 oxbuljongtärning eller 3 msk konc. kalvfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk herbes de provence
  • lite chili flakes
  • 1 dl grädde
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 st mozzarella, skivade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Smält smöret och stek skinkschnitzlarna på båda sidorna, de ska bara få färg. Salta och peppra under tiden.
  3. Lägg över i ugnsform. Finhacka löken och fräs i lite smör i panna. Vispa ur stekpannan som köttet stektes i med tomatkross, buljong, soja, tomatpuré och tillsätt kryddor. Rör ner grädde och lök och låt allt sjuda i ca 5 minuter. Häll såsen över köttet och skiva mozzarella ovanpå. Gratinera mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.

 
SparaSpara
SparaSpara

Du kanske också gillar

1 kommentar

Gourmettjejen 6 augusti, 2017 - 12:38

Vilka fantastiska recept du delar med dig av. Jag testade Koreansk i helgen. Jättegott!
Varsågod:-)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.