Ugnsbakade ägg

29 augusti, 2016

Ugnsbakade ägg eller äggmuffins har jag ju recept på här på bloggen sedan tidigare i olika versioner. Även i mina böcker finns de.
De är så himla smidiga att förbereda, räcker till många och perfekta att ha i kylskåpet för barnen att ta som mellanmål!
Vi åt det till frukost igår på yogahelgen.
Sätt ugnen på 200 gr.
Spraya en muffinsform med olja och knäck ägg i hålen. Salta och peppra lite och strö lite riven ost på innan de åker in i ugnen.
Ca 10-12 minuter brukar vara lagom. De stelnar lite på eftervärme så gör inget om de är lite lösa när du tar ut dem från ugnen.
Jag stekte lite bacon och stack ner, du kan bryta ner i mindre bitar också och strössla på eller varför inte lite härlig klippt persilja?
012A1860
012A1863
012A1870

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Jeanette 30 augusti, 2016 - 10:06

Vilket bra sätt att få i sig ägg:) Ledsnar ju lite ibland på kokta, stekta och omelett men jag behöver bort från yoghurtträsket som jag lätt hamnar i.
Vill att det ska gå fort på morgonen så nu gör jag en plåt och har för flera dagar, kanon, tack för tipset:)

Svara
Jenjo 30 augusti, 2016 - 08:25

Mums! Detta är helt klart en av mina favoriter! 🙂
Ha en otroligt bra dag!
Kram <3

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.