Ugnsbakad torskrygg med parmesan och örter

23 oktober, 2018

Hej på er!

I går var jag hemma sent men hade som tur var tagit fram två paket med torskrygg som låg färdigtinade så jag svängde ihop min snabba favorit.
Detta är en så god men snabblagad rätt och det går lika bra med annan vit fisk.

Barnen gillar verkligen den här rätten. Dijon ger ju en lite karakteristisk smak och min Juni är lite känslig för det så jag tar inte så mycket. Gillar ni dijon, öka på!

Jag serverade potatis och broccoli till, supergott med sparris till också

Prova detta hörrni och berätta vad ni tycker!
Tryck gärna på stjärnorna när ni kommenterar om ni gillar =)

Skriv ut

Ugnsbakad torskrygg med parmesan och örter

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

8 torskryggfiléer
2 paket bacon
1 röd lök
1 vitlök solo
2 dl hackad gräslök och dill (1 knippe gräslök + 1 kruka dill)
5 dl creme fraiche
2 dl riven parmesan
1/2 dl vitt vin
3 tsk dijonsenap
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 gr.
Tina fisken och torka av. Lägg i ugnsform och salta och peppra.
Finhacka lök och vitlök och strimla baconet. Fräs allt i panna tills baconet blivit gyllenbrunt.
Vispa ihop creme fraiche, riven ost, dill, persilja, vin och dijon. Smaka av med lite salt och peppar. Tänk på att baconet är salt. Fördela ostsmeten ovanpå fisken och strö baconröran ovanpå. Gratinera i ugn i 20 minuter.
Strö lite finhackad gräslök ovanpå vid servering.

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Helen 3 november, 2018 - 18:29

Lagade denna rätt, såå god 👌😋 gjorde mos av morot, sötpotatis, broccoli som tillbehör.Kryddade med muskot, salt och peppar.

Svara
Åse 6 november, 2018 - 10:45

Kul att höra! Tack!

Svara
Anna 24 oktober, 2018 - 13:22

Mums, lade på kantarellhack och det blev såå gott!

Svara
Pia 23 oktober, 2018 - 22:01

Lagade den idag! Mina grabbar på 17 och 19 slukade den.
Tack för gott recept😋
Pia

Svara
Eva Midvik 23 oktober, 2018 - 21:39

Toppengott

Svara
CeciliaSkor 23 oktober, 2018 - 18:21

Det här receptet kommer jag att laga i veckan! Ser supergott ut! Så svårt att laga fisk här i Italien tycker jag!
Kram från Comosjön
C

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.