Tvillingmoster och Balsamicokyckling Fajitastyle

22 mars, 2016

God middag!
Full rulle här hemma då barnen har påsklov! Phew!
Vi röjer och fixar fortfarande här – att det skulle ta så här lång tid att få allt klart hade jag aldrig trott..
Dagens frukost blev Wilmas fröknäcken med smaksatt keso blandat med saltgurka och skinka. Gott!
012A2314
I dag fyller mina små syskonbarn 1 vecka! Och jag träffade dem för första gången i fredags ❤️
IMG_8543 2
IMG_8550 2
IMG_8560
Förlossningen gick snabbt och enkel precis som min egen tvillingförlossning, lite kul att vi har liknande erfarenheter och nu hoppas jag att hennes bebistid med två blir lika smärtfri och enkel som min var!
HÄR är Samones egen fina berättelse om förlossningen ❤️
I går blev det Balsamicokyckling Fajitastyle! Sköter sig själv i ugnen och kan serveras hur man vill dvs i tortillas, i salladsblad, eller med valfritt tillbehör!
012A2309
Jag blandade grekisk yoghurt med sambal oelek och hade som sås men resten av familjen tog grekisk yoghurt och toppade med tacosauce 🙂
012A2311
Print

Balsamicokyckling Fajitastyle

  • Author: åse falkman fredrikson

Ingredients

  • 4 kycklingfilér, utbankade och strimlade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 paprikor
  • 1 knippe sparris
  • 1 röd lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl mörk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk torkad rosarin
  • 1,5 msk torkad timjan

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200 gr varmluft.
  2. Strimla kycklingen och skär paprikor och röd lök i strimlor/klyftor. Skala vitlöken. Skär sparrisen i två delar. Salta och peppra kycklingen.Blanda allt i en påse och lägg sedan ut på bakplåtspapper (inte smörpapper med andra ord) på en stor ugnsplåt.
  3. Fördela gärna kycklingen på en plåt och rönsakerna på en annan för det kan vara så att kycklingen är klar lite tidigare.
  4. Grilla i ugn ca 20-25 minuter.

Nutrition

  • Serving Size: 4

 
 

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Emelie 27 mars, 2016 - 17:04

Marinerar du kycklingen i sin marinad INNAN eller blandar du ihop grönsaker/kyckling/marinad precis innan du sätter det i ugnen? Det framgår inte. Ska testa att laga det ikväll! ?

Svara
Åse 27 mars, 2016 - 17:06

Bara följa receptet! Det är exakt så jag gjorde 🙂

Svara
Amanda 23 mars, 2016 - 20:22

Uppdatera!!! Snälla!! Haha! Så himla söta! Ni alla är superfina <3

Svara
Karin 22 mars, 2016 - 20:37

Åhh så fina! Både du ( super fräsch) och de söta tvillingarna. Visst är det magiskt med ”två på en gång”?!
Stor kram!
Karin

Svara
Cherie 22 mars, 2016 - 19:38

Åh vilka sötnosar 🙂

Svara
Jeanette 22 mars, 2016 - 18:13

Sorry, nu är jag ganska koko men vad är skillnaden mellan bakplåtspapper och smörpapper?

Svara
Jenjo 22 mars, 2016 - 17:47

Men herregud vad tid det tar med renoveringen!? Ja, det brukar ju alltid ta lite längre tid än man tror, så det kanske inte är så konstigt ändå.
Tvillingarna är då otroligt söta. Och nog är de lika varandra tycker jag. Jag har aldrig förstått att man inte kan se om de är enäggstvillingar förrän de är födda, men det stämmer säkert. Spännande att höra hur det är med dessa. Är dina enäggs?
Och maten då? Ja, ser helt fantastiskt god ut. Både ditt fastebryt och den där middagen. Kyckling är ju så fantastiskt gott och användbart till tusentals olika saker. 🙂
Ha det bäst!
KRAM <3

Svara
Åse 24 mars, 2016 - 10:43

Ja det är så när man är beroende av andra människor (hantverkare) och varor som ska leveras… suck.
Vi vet inte om Eden och Adele är enäggs men det är galet lika varann så Samone & Martin kan inte riktigt se skillnad så de har kvar deras sjukhysband på fötterna haha! De ska ta ett blodprov på dem.
Nej mina är ju en av vare så då kan de inte vara enäggs 😉 Enäggs är ju alltid identiska, dvs har samma genuppsättning.
KRAMAR!

Svara
Carina 22 mars, 2016 - 15:28

Oh, vilka underbart söta fina tvillingar! ? stort grattis till alla

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.