Frukostbullar! Ännu ett brödrecept! Missförstå mig inte, vi ska inte sitta och äta bröd i stället för riktig mat men personligen vill jag gärna äta ett brödsubstitut någon gång i veckan =)
Det roliga med recept är ju hur levande de är! Hur de kan anpassas, utvecklas genom tycke och smak och gå från hand till hand
En rar läsare, Maria delade med sig av hennes anpassning av Birgitta Höglunds recept i Annas bok (LCHF för kvinnor) på 56 kilos fansida på Facebook och jag provade receptet innan idag, de blev fantastiskt goda! Ingen nötsmak, ingen ostsmak, dock i mitt tycke, blev de lite väl kompakta. När man använder kokosmjöl så ska man ta lika mycket vätska som nötmjöl. Så jag gjorde om, och lade till 0,5 dl grädde och 0,5 dl mer vatten och bullarna blev kanonbra!! De toppar nog LCHF brödlistan á la Åse nu! =)
Man kan lägga i lite linfrön eller solroskärnor om man vill!

Här kommer recptet!

6 frukostbullar
0,5 dl fibrex
0,5 dl vatten
2 ägg
0,5 dl BakePro
1 dl kokosmjöl
1 dryg tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
1 dl kesella
2 msk kallpressad kokosfett

Lägg fibrex i blöt i 0,5 dl vatten. Blanda under tiden alla ingredienser utom kokosfettn. Lägg i fibrex och kokosfettn och blanda väl. Forma 6 bullar och lägg upp på bakpappersklädd form. Grädda i ca 20 min i 200 grader.

1 bulle: 137 kcal, 11 g fett, 7,2 g protein, 1,7 g kolhydrater
PS: Triggas du att äta mer än du tänkt dig på LCHF bröd så är det bättre att satsa på en frukost bestående av protein och fett bara.

  1. Spännande, det ska jag prova.

    I dag har jag varit på Maxi och fått tag i Kung Markatta Kokosolja. De hade bara fått hem 12 burkar, är tydligen bristvara än, enligt personalen där. Så jag hamstrade några stycken.

    Är det den oljan du bakar på? 🙂

          1. Haha, nu har jag bakat dem. Stod här med nästan färdig deg upptäckte att jag ingen kesella hemma hade. Men som Kajsa Varg ”man tager vad man haver” jag tog 34% Cremé Fraiche. Får se hur de smakar i morgon till frukost. De var i alla fall mjuka när jag tog dem ur ugnen. 😉

            Jag bor 6 km från affären. Men ska köpa Kesella nästa gång jag handlar. 🙂

  2. Hej åse!!! Måste be om ursäkt för du inspirerar mig så himla mycket så att jag måste baka allt du lägger upp! 🙂 Detta bidrar till att jag lägger upp recepten på min blogg! 🙂 men , jag refererar till dej. Är det okey? Kan inte vänta tills dessa smarriga bullar står i min ugn! Tack för att du är så inspirerade och en bra förebild! kramar becca

  3. Oj! Detta måste testas till helgen! Så perfekt med brödsubstitut när man ska iväg någonstans, eller att rosta till helgfrukosten. Faktist enda gångerna jag äter bröd, och jag känner inte att det triggar mig. Konstigt nog, för bröd har alltid varit det jag gillat mest..

    1. Ja det är samma sak här, det är riktigt mjöl som triggar mig inte ”mackan” som sådan. Jag äter 1 skiva sedan är jag nöjd =) Och det är ju så det ska vara att vi funderar, tänker och analyserar och kommer till bukt med triggande faktorer.

    2. Du behöver inte ens rosta brödet gumman. Jag äter mitt bröd 3e dagen irad och det är fortfarande saftigt. Men såklart du kan ju om du vill 😉

      1. Jag fryser alltid in bröd med en gång och tar bara ut den bullen/skivan man ska använda =) Rosta gör jag bara om jag vill ha rostat 😀

  4. Men Åååååse, nu vet jag ju inte vilket brödrecept jag ska baka först ;))) hehe Fick min leverans från LCHF butiken igår så nu kliar det i fingrarna att testa en massa.
    KRAM

  5. Åse, ska prova dessa bullar redan idag. En liten fråga bara. På Marias hemsida så är receptet likadant förutom att hon har med 2 ägg. Har du glömt att skriva med ägg, eller ska det inte vara med?

  6. Kan man använda vanligt naturellt proteinpulver istf bake pro? Nån som testat?

    Antar att det har med värmetålighet att göra eftersom bake pro är framtaget just för bak och matlagning, men just nu är bake pro-inköp inget som är högt prioriterat pga priset tyvärr. Visst, det räcker säkert länge men det ska fortfarande köpas in :/

    1. Min lillasyster kallar också sig för Lillasyster här på bloggen så jag tror alltid först att det är hon som kommenterar när du skriver 😉
      Bakepro är som du säger ett bakprotein
      Som tåler värme bättre än proteinpulver.

      1. Det kan aldrig bli för många Lillasystrar i världen *s*

        Då får det vara med bakningen tills vidare för min del för som sagt så är bake pro för dyrt för stunden =(

        Men jag hänger envist kvar och blir frestad av dina recept ändå =)

  7. Halloj.

    Förlåt jag har inte hunnit varit in och skriva grattis till dej, men här kommer det: GRATTIS!! Va kul, det kommer att gå galant för dig som kostrådgivare.

    Kul med alla nya recept, man tackar och bugar;)

    Ha en bra dag, kram Jajja.

  8. Ser jättegott ut. Prövade färdig bakmix från LCHF butiken, det smakade för mycket mandel. Detta ser mer ut som riktig bröd och smakar nog mycket bättre!

  9. Nu står mina bullar i ugnen och jag väntar men spänning!
    har ju precis startat en blogg.. älskar din recept och din sida och länkar ofta till dig hoppas det är ok!
    Mvh Anna

  10. Hej
    Detta recept fick jag igår utav min syster. Kanske har du redan testat?.

    Browniekaka
    1 burk svartabönor
    2 bananrt
    1½dl kakao

    Mixa ihop, lägg i en kakform och grädda 15-20 minuter i 150grader.
    Kakan ska vara väldigt kladdig när du tar ut den, den stelnar i kylen sen.

    Supergod. Funderar på om man inte ska hacka ner lite valnötter också =).

  11. Hej Åse,

    Jag kämpar på. Fast det är inte så mkt kämpa, trivs utmärkt med den här kosthållningen även om jag ibland fuskat lite och vi ännu inte kommit igång med de riktiga produkter man bör använda så som kokosfettn och specialbröd. Mår i alla fall så mkt bättre av att äta så här och att slippa gå och tänka på mat hela tiden! Man har ju en del diskussioner, framförallt på jobbet. Många låter skeptiska, framförallt till att inte se denna kost kopplat till en livsstil, de tycker det är ok gör en kortare tid. Jag har för lite kunskap inpluggad för att argumentera om blodfetterna även om jag läst länkarna du tipsade om. I alla fall så var det intressant i går när jag satt och pratade på jobbet visade det sig att en gammal kompis till mig som nu är tillbaka från mammaledigheten hade ätit LCHF med sin man hemma under en tid i vintras/våras. Hon berättade att hon inte märkte så mkt men ryckte kosten funkade i alla fall, men så efter 2-3 månader så hade hon plötsligt rasat i vikt. Så mkt att hennes man sa att det var dags att stanna upp lite!! Och det hände utan att hon ansträngde sig extra! Nu är hon smalare efter trean än hon var innan hon blev gravid med honom :-).
    Jag såg just att mitt första inlägg till dig var den 7:e augusti. Då var jag inne o kollade för att se CAD man skulle äta. Jag o sambon mjukstartade några dagar senare. Jag har undvikit vågen och mörker inte direkt att det är skillnad på kläder. Men jag undviker en massa vägande och mätande, har så lätt för att bli fixerad vid det och riskera att bli besviken och då lättare släppa kosten. Vill bara må bra och hoppas att jag senare kan få uppleva det min kompis upplevde!
    Hon hade en intressant manlig vän i USA som starkt propagerade för denna kost, han hade blivit av med all sina fettknölar (lipom?) som han skulle ha opererat och läkarna var eld och lågor. Och från att ha varit för rund är han nu lite för benig berättade hon!
    Jag har till slut en liten fundering, försökt två ggr gå med i facebooksidan, men får det inte att funka trots att jag fyller i alla uppgifter! Var är ni?!

    Önskar dug en bra dag, här i Stockholm skiner silen för fullt just nu så det känns ganska skönt!
    Kram!

    1. Lopps! Ursäkta alla stavfel, sitter på bussen med min iPhone och den där stavningskontrollen är inte alltid så bra när man är lite för snabb :-). !!

    2. Vad roligt!!! Alla behöver inte vara strikta! Kör på ditt eget sätt!!
      Gå in på FB och sök efter 56kilo.se sedan gillar du sidan där så får du upp alla uppdateringar i din feed på FB. KRAM!

  12. Jag har äntligen fått hem mitt kokosnötmjöl och tänkte baka dessa imorgon men jag blir lite fundersam när jag ser att vatten står med 2 gånger. Ska man ha vatten till att blötlägga fibrex och sen vatten igen senare eller har du bara råkat skriva med det 2 gånger?

  13. Dette så supergott ut !!!
    Kan jag använda pofiber istället för fibrex? (jag vet inte vad fibrex är…)
    Kesella – är det samma sak som vi i Norge har ”Kesam” ?

  14. Hej
    Har nyligen hittat till din sida här. Vilka recept. wow =)
    Men jag undrar hur man får tag på cocosolja? Är det samma som cocosfett i fast form? (som man smälter ner)

  15. bakar brödet just nu och hoppas på att jag äntligen ska hitta brödet för mig. Skönt med frukost omväxling 🙂
    Hade dock bara cocosa extra virgin med smak av kokosnöt så får se om man känner av det något i bröden =)

  16. Tänkte precis prova baka dessa, men funderar på om man ska smälta kokosfettn först innan jag blandar ner den?
    MVH Anna

  17. Hej!
    För ca två år sedan prövade jag LCHF. Jag var överviktig med ca 20 kg.

    Jag åt strikt enligt LCHF men jag mådde väldigt dåligt och blev väldigt trött.
    Man kunde också se från dag till dag hur kroppen svullnade upp.

    Efter tre veckor orkade jag inte hålla ut längre och återgick till det normala med blandkost.
    Kroppen återhämtade sig efter några veckor.

    Vad kan jag gjort för fel?
    Passar LCHF verkligen alla eller finns det en del som faktiskt far illa av LCHF?

    Tacksam för svar

    Louise

    1. Hej! Det låter mycket märkligt! Omställningsbesvär har de flesta och det brukar ta ca 4 veckor så är kroppen anpassad. Men att svullna upp och binda vätska har jag aldrig hört. Nu vet jag inte exakt hur du åt så jag kan inte svara.
      Alla människor mår bra av att dra bort socker, snabba kolhydrater, lättprodukter fulla med socker och tillsatser, sedan hur mycket kolhydrater vi tåler är individuellt.

      1. Jag blev nyfiken på dessa frukostbullar. Jag saknar bröd och vill få maken intresserad av att äta annat bröd än köpebröd. Läste någonstans att bakepro inte var sånyttigt.

        1. En del har problem med att Bakepro innehåller ytterst lite sojalecitin.
          Jag kan inte svara på hur dessa blir utan bakepro, tyvärr, men jag gissar att du kan öka på lite fibrex och lite kokosnötmjöl.

  18. Tack för tipset! Jag bakade just en modifierad version av det här brödet och det var mycket uppskattat. Däremot tror jag tat jag behöver öva mer innan det blir perfekt.

  19. oj, vad gott det ser ut. Nästan som vanliga frukostbullar:D
    Jag har hittat kokosmjöl från risenta i min matbutik i stan, går det att använda som kokosnötmjölet i receptet eller måste jag köpa den dyra varianten från bodystore?:)

  20. Hej vill bara tacka för en superblogg! Jag äter inte lchf men min dotter har celaki och då är många recept här super. Framförallt brödrecepten! Man vill ju göra det nyttigt inte bara byta ut till glutenfritt mjöl som innehåller så mycket kolhydrater. Så tack, du hjälper fler än dom som vill äta lchf!

Lämna ett svar till SHK Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..