Frukostbullar

30 augusti, 2011

Frukostbullar! Ännu ett brödrecept! Missförstå mig inte, vi ska inte sitta och äta bröd i stället för riktig mat men personligen vill jag gärna äta ett brödsubstitut någon gång i veckan =)
Det roliga med recept är ju hur levande de är! Hur de kan anpassas, utvecklas genom tycke och smak och gå från hand till hand
En rar läsare, Maria delade med sig av hennes anpassning av Birgitta Höglunds recept i Annas bok (LCHF för kvinnor) på 56 kilos fansida på Facebook och jag provade receptet innan idag, de blev fantastiskt goda! Ingen nötsmak, ingen ostsmak, dock i mitt tycke, blev de lite väl kompakta. När man använder kokosmjöl så ska man ta lika mycket vätska som nötmjöl. Så jag gjorde om, och lade till 0,5 dl grädde och 0,5 dl mer vatten och bullarna blev kanonbra!! De toppar nog LCHF brödlistan á la Åse nu! =)
Man kan lägga i lite linfrön eller solroskärnor om man vill!

Här kommer recptet!

6 frukostbullar
0,5 dl fibrex


0,5 dl vatten
2 ägg
0,5 dl BakePro
1 dl kokosmjöl
1 dryg tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
1 dl kesella

2 msk kallpressad kokosfett

Lägg fibrex i blöt i 0,5 dl vatten. Blanda under tiden alla ingredienser utom kokosfettn. Lägg i fibrex och kokosfettn och blanda väl. Forma 6 bullar och lägg upp på bakpappersklädd form. Grädda i ca 20 min i 200 grader.

1 bulle: 137 kcal, 11 g fett, 7,2 g protein, 1,7 g kolhydrater
PS: Triggas du att äta mer än du tänkt dig på LCHF bröd så är det bättre att satsa på en frukost bestående av protein och fett bara.

70 kommentarer
0

Du kanske också gillar

70 kommentarer

Swiss Skin Renewal uppföljning! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 28 september, 2015 - 20:01

[…] har fått en hel del nyfikna mail och kommentarer kring detta inlägget där jag testar Swiss Clinics Skin Renewal! Jag lovade ju att återkomma med […]

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.