tvåminutersfrukosten!

18 november, 2011

Detta går bokstavligen på två minuter och personligen kan jag hålla mig till kvällen på detta. Jag äter inte bacon sååå ofta för i ärlighetens namn så är det nog inte speciellt nyttigt med bacon och all nitrit etc men några skivor om dagen är säkert helt OK!

2 ägg
2 msk vispgräde
1 msk smör
salt, peppar
3 skivor bacon

Lägg baconskivorna på hushållspapper i micron, micra i ca 2 minuter (prova dig fram)
Under tiden vispa lätt ägg, grädde, salt och peppar. Smält smör i medelstark teflonpanna och häll i äggsmeten. Rör sakta med stekspade, för ihop smeten. När äggröran fortfarande är liiiiiite för lös, stäng av och sätt åt sidan.

Lägg upp på tallrik och servera!

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

LIna 22 november, 2011 - 16:24

Och om man är vegetarian och inte äter bacon, vad kan man då äta till äggröran? Lite less på tonfisk och lax i olika former 🙂

Bacon ska man enligt några tusen forskare inom cancer inte äta alls. Inga charkuterier som korv och sådant heller. Vet inte om det rådet gäller oberoende av kötthalt, ekologiskt och så vidare…

Svara
Åse 22 november, 2011 - 16:37

Nej charkprodukter ska man inte överäta, men är man bara noga med att äta charprodukter utan massa tillsatser och gärna kravmärkt så minimeras de eventuella riskerna.

Svara
LIna 1 december, 2011 - 09:49

Okej, det låter bra. äter inte kött själv men mina barn gör det gärna. Vi äter bara ekologiskt och krav, mest för att det smakar godast 🙂 Men jag tar gärna förslag på vad man kan äta till sin omelett när man inte äter kött och är lite trött på lax och tonfiskröror 🙂

Svara
Emilia 18 november, 2011 - 23:20

Använder mig av många av dina recept men denna äggröra hade min mage hade gett den en enkelbiljett upp från magen igen… Tycker det är intressant hur olika vi behöver äta för att må bra.

Svara
Åse 19 november, 2011 - 00:42

Gillar du inte omelette och äggröra!!? Det som är så gott!!? :))

Svara
Emilia 19 november, 2011 - 18:15

Jag klarar omelett med MASSA andra saker i men inte naturell äggröra. Blir mycket illamående av det, tyvärr.

Svara
Anita 18 november, 2011 - 19:48

Det är gött! Grekisk yoghurt m lite vispgrädde, 1 msk nötter o 1 msk kokosfett är oxå riktigt mumsigt, tycker jag. 🙂

Svara
frökennilssonskök 18 november, 2011 - 16:19

Jamen visst är det fantastiskt att man kan stå sig på detta goda så länge!! upplever oxå att jag klarar mig länge på det jag äter men har lovat mig själv att jag ska äta 3 mål+mellis VARJE dag för att få en trygg kropp (som kanske sen vill släppa lite till)

Svara
Lotta 18 november, 2011 - 10:50

Hur förvarar du de olika bröden du bakar? i kyl eller?

Svara
Åse 18 november, 2011 - 10:53

I frysen och tar ut de jag vill ha.

Svara
vickan 18 november, 2011 - 09:35

detta äter jag till frukost i stort sett varje dag 😉 borde jag inte? står mig länge, mätt och belåten utan dalande blodsocker och strulig mage, och så är det ju SÅ GOTT.

Svara
Åse 18 november, 2011 - 09:38

Det där är varken rätt eller fel, äter man inte så mycket annan mat med nitrit i och man inte äter två paket bacon så vågar jag påstå: Kör på!!
Håller med, världens bästa frukost!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.