Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig baconsås till pasta eller Zoodles


  • Författare: åse Falkman Fredrikson
  • Total Time: 10
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 3 paket bacon
  • 3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner (eller tre små burkar)
  • 6 dl creme fraiche
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 msk tamarisoja
  • 1/2 köttbuljong
  • 2 krm svartpeppar
  • Tillbehör: Parmesanost, basilika eller ruccola, körsbärstomater, (stekta champinjonkvartar)
  • Pasta eller strimlad vitkål eller zoodles (zucchini spaghetti)

Instruktioner

  1. Fräs klippt bacon med finhackad lök, vitlök och champinjoner, stek allt tills det fått fin färg.
  2. Vispa ner creme fraiche, grädde, soja och buljong och låt allt småputtra 5 minuter.
  3. Smaka av med nymalen svartpeppar.
  4. Servera och toppa med parmesan och valfria grönsaker
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 5

Nutrition

  • Serving Size: 4