Två goda krämiga pastasåser

7 januari, 2019

Hej hej!

Här kommer två av mina absoluta favoritsåser till pasta / pastasubstitut!
Perfekta helgmaten =)
Nu äter jag oftast bönpasta eller zucchininudlar istället för vetepasta, men det gör ni som ni vill!

Baconsåsen med champinjoner och massor med vitlök åt vi igår kväll och som vanligt så slickades tallrikarna rena haha!
Den såsen har jag gjort i 25 år sedan jag fick receptet från min syster.
Regeln är egentligen enkel:

3 paket bacon


3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 burkar champinjoner
3 förpackningar creme fraiche

Men hela receptet hittar ni nedan, så som jag gör den idag 🙂

Skriv ut

Krämig baconsås till pasta eller Zoodles

  • Författare: åse Falkman Fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 5
  • Totaltid: 10
  • Portioner: 6 1x

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 3 paket bacon
  • 3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner (eller tre små burkar)
  • 6 dl creme fraiche
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 msk tamarisoja
  • 1/2 köttbuljong
  • 2 krm svartpeppar
  • Tillbehör: Parmesanost, basilika eller ruccola, körsbärstomater, (stekta champinjonkvartar)
  • Pasta eller strimlad vitkål eller zoodles (zucchini spaghetti)

Instruktioner

  1. Fräs klippt bacon med finhackad lök, vitlök och champinjoner, stek allt tills det fått fin färg.
  2. Vispa ner creme fraiche, grädde, soja och buljong och låt allt småputtra 5 minuter.
  3. Smaka av med nymalen svartpeppar.
  4. Servera och toppa med parmesan och valfria grönsaker

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Detta är också en grymt god sås med kyckling till pasta / pastasubstitut! SLURP!

012A5946-2

Skriv ut

Bönpasta med kyckling, ädelostsås och valnötter

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • olja, tamarisoja, salt, peppar
  • 150 g ädelost
  • drygt 2,5 dl grädde
  • 1/2 dl vitt vin
  • skvätt tamarisoja
  • salt, svartpeppar
  • 50 g valnötter
  • 200 g bönpasta efter smak och tycke

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Marinera kycklingen i en plastpåse med lika delar olja, soja och lite salt och peppar.
  3. Grilla sedan i ugn till en innertemperatur på 72 gr (ca 25 min)
  4. Lägg ädelosten i en kastrull, häll på grädde och låt koka upp, häll i vin och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med kokt bönpasta eller annat alternativ.
  6. Toppa med valnötter vid servering

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Razzy 7 januari, 2019 - 23:08

Mums så gott det låter, ska absolut testas. Tack för en underbar och inspirerande blogg.

Svara
Siw Lindh 7 januari, 2019 - 17:01

Hej! Dessa såser vill jag gärna testa!😍Kan man köpa zoodles eller gör man det själv? Och hur gör man i så fall?
Allt gott!
Siw

Svara
Åse 7 januari, 2019 - 17:08

Hej! Coop har en del svarvade grönsaker annars gör man själv med grönsakssvarv 🙂 (http://56kilo.se/zoodles)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.