Trifle med citronkräm, pistage och vit choklad

11 mars, 2016

Som sagt, på vår 14 årsdag tillsammans gjorde jag den här proteinrika lågkolhydratdesserten. YUM!
Jag älskar ju citron! Prova denna, en fräsch sötsyrlig dessert.
012A1934
012A1941
012A1943
Skriv ut

Trifle med citronkräm, pistage och vit choklad.

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 250 g kvarg
  • rivet skal från 1 citron
  • saften från 1 citron
  • 2 msk vispgrädde
  • valfri sötning (jag tog steviadroppar)
  • 40 g riven vit choklad (finns sockerfri)
  • 125 g hallon
  • 125 g blåbär

Topping

  • Hackad pistagenötter och riven vit choklad

Instruktioner

  1. Blanda kvarg med citronskal, saft, grädde, sötning och riven choklad.
  2. Lägg bären i botten på glasen, skeda över citronkrämen.
  3. Grovhacka pistagenötter och toppa med dem och lite riven vit choklad.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 3

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Therese 25 mars, 2016 - 14:57

Verkar supergott!
Hur mycket sötningsmedel använder du?

Svara
Åse 26 mars, 2016 - 12:59

Några droppar smaksatt stevia – Nutrinick och Sweet Leaf har.

Svara
Elin Andersson 13 mars, 2016 - 19:40

Hej,
Har kikat runt på dina recept och slås av att det som i så många andra lchf-bloggar används sötningsmedel. Vad anser du om sötningsmedel? Jag önskar så att hitta inspiration med bara rena produkter utan sötning. Jag älskar dock dina matrecept och får mycket inspiration från sidan , så stort tack.
Mvh
Elin

Svara
Åse 13 mars, 2016 - 20:11

Alla mina recept ät just inspiration. Du väljer själv vilket sötningsmedel du vill ha. Raffinerat socker, naturligt socker (här ingår sötningsmedel, honung, frukt) – kemiskt onaturligt sötningsmedel promotar jag inte.
Kul att du gillar recepten i övrigt 🙂

Svara
Stina 13 mars, 2016 - 13:05

Vilken fantastiskt god dessert. Går ju även att variera i oändlighet. Kommer verkligen att göra detta på sommarens färska jordgubbar. Är ju även ett perfekt nyttigt mellis ?
Kram
Stina

Svara
Åse 13 mars, 2016 - 17:00

Kul det smakade Stina! ❤️

Svara
tilda 12 mars, 2016 - 11:30

hej Åse, har följt din blogg ett tag och du är en stor inspiration för mig att fortsätta min viktresa <3
Jag har en fråga angående mjölk substitution, till frukost äter jag alltid avokadopudding på mixad avokado med ca 1,5 dl mjölk. Det har funkat för mig hittils men nu börjar jag känna att mjölk inte är det bästa alternativet, undrar om det går att använda mandelmjölk som sub.? ex. denna osötade? http://www.bodystore.com/mandeldryck-osotad-1-liter , ca. 1,5 g kolhydrater per 100 g dryck känns väl ok?

Svara
Åse 12 mars, 2016 - 17:13

Javisst! Men hemmagjord mandelmjölk är ju både godare och bättre =) http://56kilo.se/mandelmjolk-recept/

Svara
kristina 11 mars, 2016 - 14:48

hej igen
vet inte om min kommentar ramla bort under pizza africana, gör ett nytt försök 🙂
trevlig helg!
Kristina säger
10 mars, 2016 vid 10:43
hej
men åh vilken pizza, kan du mer tydligt beskriva hur du gör med fyllningen. vilka 3 ostar använder du? steker du kycklingen i curry? ringlar du över kall bea på den varma pizzan?

Svara
Petra 11 mars, 2016 - 12:44

Vilken kvarg använder du?
Det ser väldigt gott ut 🙂

Svara
Åse 11 mars, 2016 - 13:02

Naturell vanlig kvarg 🙂 Märke spelar ingen roll!

Svara
Jessicas viktiga mål 11 mars, 2016 - 10:43

Åh mums, det ska jag verkligen testa! Tack för tipset 😀

Svara
Lotte 11 mars, 2016 - 10:15

Yummi det ser riktigt gott ut!!
Ha en härlig fredag
http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

Svara
Lotte 11 mars, 2016 - 10:13

Yummi det lät gott 🙂 Ha en riktigt bra fredag!!
http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

Svara

Lämna en kommentar