Trerätters med goda vänner

22 april, 2012

Såååå nu kommer lite info och bilder från gårkvällens middag med tema VITT.
Vi är fyra par som träffas ca var tredje månad hos varandra och det paret som har middagen väljer ett tema de vill ha för kvällen och varje par bidrar med 500:-

I går stod detta på menyn hos oss:

Förmingel: Krustader med skagenröra, räkor, caviar och dill
Mousserande vin: Marques de Monistrol CAVA

Förrätt: Jordärtskockssoppa med smörstekt surdegsbröd
Vin: Cono Sur Gewürstraminer

Huvudrätt: Halstrad hälleflundra med palsternackspuré, limemarinerade räkor och champagnesås


Vin: Simonsig Chardonnay

Dessert: Vit chokladmousse med marinerade hjortron
Dessertvin: Nederburg



Fat från Gerbera


Alkoholfritt Chapel Hill till Pernilla som är gravid och Annelie som körde

Sååå gott!! Men jag blev mätt redan efter förrätten 😉


Darling sister <3


Huvudrätten på plats!

Glömde ju de limemarinerade räkorna!!! Var en rejäl bit hälleflundra men den ligger lite gömd bakom citronen på bilden 😉




Söta gravida Pernilla

Detta är en av de godaste efterrätterna jag vet! Hjortronen är marinerade i samma dessertvin man dricker

32 kommentarer
0

Du kanske också gillar

32 kommentarer

ÅsaS 22 april, 2012 - 22:25

Ser riktigt underbart trevligt ut! Alla är ni så uppklädda och fina och ser verkligen ut att trivas. Vilken trevlig tradition ni har, som middagsgästar varandra med jämna och ojämna mellanrum. Sådana vänner är guld värda! Håll hårt i dem!
Kram ÅsaS

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:12

Ja det ska man göra!! Kram tillbaka!!

Svara
Anita 22 april, 2012 - 21:57

Vad mysigt dukat, upplägg på maten. Och så himla kul att alla är uppklädda oxå. Nu fick jag lite nya vintips som jag lagt in i Systembolagets app. 🙂 Tack

Svara
Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF 22 april, 2012 - 21:51

Vad härligt allt såg ut – mat, viner, dukning och människorna. Var hittar man sådana vackra vänner 😉

Vitt – så snygg!! Vet vem jag kontaktar om jag får för mig att börja måla om

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:14

Haha ja bjuder du bara på lite godsaker så ;))

Svara
Angelica 22 april, 2012 - 21:47

Åh det ser super gott ut! Kan du inte lägga ut recept så man kan laga denna underbara måltid själv. Jag indrar också som ovan om plasternackspure är ok lchf?

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:15

Svar ovan =)

Svara
Annah 22 april, 2012 - 20:27

Men herre gissus så gott… sitter här och dreglar 😉 Värsta gourmetkocken! Jag kan flytta in hos dig any day 😉

Kram

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:19

hahaha! =)

Svara
Anette G 22 april, 2012 - 20:03

Sicken tjej du är! Håller med en tidigare ”talare”. Du har snudd på idolstatus!

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:19

<3 Gulle!

Svara
Catrin 22 april, 2012 - 19:26

Du är så OTROLIGT duktig och inspirerande; även om det låter lite löjligt har du närmast idolstatus hos mig. Som kolhydrat”junkie” och hopplöst fast i mina kh-rika snacks (är popcorn månne beroendeframkallande?) beundrar jag dig för hur du lyckats vända trenden och behålla din nya vikt. Det är verkligen beundransvärt. Ett stort tack också för att du delar med dig till andra, både av goda recept och erfarenheter!

Liksom du är jag gammal VV:are som nu gett upp hoppet om den metoden. Det spelar ingen roll om de kallar det points eller propoints, principen är densamma och det är dömt att misslyckas. Jag räknade precis ut att jag sedan första gången 1993 gått ner totalt 200 kg med VV…hur många jag gått upp vill jag helst inte tänka på!

En väninna till mig gick för några år sedan Anna H:s brevkurs. Jag har haft tillfälle att bläddra lite i materialet. Nu undrar jag om din brevkurs är uppbyggd på samma sätt, eller om det finns skillnader? Jag tror att jag skulle behöva en puff i rätt riktning men jag bor för långt ifrån för att kunna delta ”live” (annars tror jag att det skulle vara underbart att träffas i grupp och diskutera med- och motgångar…).

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:21

Men söta vännen! Kram!

Jadu jag vågar knappt tänka på hur många kilon jag bantat och ätit upp :((
Ja kursen är uppbyggd på ungefär samma sätt, den är djupgående! KRAM!!

Svara
Lotte 22 april, 2012 - 19:11

Så HIMLA snyggt med bordet och dukningen!! Va stolt 🙂
Kram Lotte

Svara
Zaderack (Jennie) 22 april, 2012 - 18:56

Men, va fint ni hade gjort det 🙂 och de där små menyerna va ju jättefint!!!
Det där med palsternackspuré skulle ja vilja prova, MEN får ja äta det som tjock LCHF:are 😉

Svara
Åse 23 april, 2012 - 09:45

Det är KLART bättre än potatismos =) Är man inte gravt sockerberoende så tycker jag att man kan äta det ibland.

Svara
Fru M 22 april, 2012 - 18:53

Så trevligt det ser ut och maten ser verkligen god ut.
Nu förstår jag varför du målade bordet vitt 🙂

Svara
Åse 22 april, 2012 - 18:56

haha! Lite efterkonstruerat, bestämde temat för några dagar sedan *S*

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.