Trädgårdsfix och goda plankan!

5 maj, 2013

Vilket härligt väder det var igår!! Vi fick massor gjort och det fortsätter idag! Trädäcket rengjordes men det blev inte så bra som vi ville så vi gör nytt försök idag! Gamla studsmattan är nermonterad och ny ska köpas idag.
I går blev det en gammal goding, nämligen plankstek med blomkålsduchesse! Det är ju bara såååå gott! Hemlagad bearnaise till!
Blomkålsduchesse:
1 blomkålshuvud
2 msk philadelphiaost
1 dl riven parmesanost
salt och vitpeppar efter smak.
Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten, ca 13 minuter. Häll av vattnet och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen och ånga av ordentligt några minuter på svag värme. Lägg sedan blomkålen och övriga ingredienser i en matberedare med kniv och kör det slätt.
Sleva upp i spritser och spritsa runt
Bearnaisen gör du med stavmixer!
300 gram smör
1-2 msk rödvinsvinäger
salt, vitpeppar
4 äggulor
2 msk creme fraiche (kan uteslutas!)
2 msk hackad färsk dragon och persilja (eller efter smak)
Smält smöret på medelstark värme, skira det gärna (ta bort det vita som lägger sig i botten)
Lägg vinäger, äggulor, cf i hög skål och sätt igång stavmixern. Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar och dragon/persilja!
Plankan gör ni som ni brukar! Dvs bränn av plankan först, stek köttet på hög värme i panna ca 1-3 minuter och lägg sedan på alla ingredienser (utom bearnaisen) och låt sedan gå i ugn tills moset fått fin färg.

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Petra Nymans Dagbok 5 maj, 2013 - 22:59

En riktig 80 tals klassiker! Mumsigt! Jag säljer en målning till förmån för Ung Cancer köparen betalar direkt till Ung Cancer. Hoppas på många bud ! Försöker dra mtt strå till stacken till denna vidriga sjukdom! Fuck Cancer! Hoppas ni kikar in! http://petranyman.blogspot.se/2013/05/blog-post.html
Kram Petra <3 <3 <3

Svara
Kicki 5 maj, 2013 - 19:26

Åh, så gott det ser ut!!! Det måste vi prova? Här blev det din köttfärslimpa som gick hem hos hela familjen!!! ☀☀☀

Svara
Åse 5 maj, 2013 - 20:07

Mums länge sedan jag gjorde den nu!!!

Svara
Anja 5 maj, 2013 - 12:36

Ser mycket gott ut! Måste testas.

Svara
Linda 5 maj, 2013 - 12:28

Vad trist när det inte blir som man önskar, hoppas det blir bättre idag. Testa annars en sådan där ”snurr-skurborste” till kärsch högtryck, jag körde det förra helgen och det blir så himla fint. Tycket jag läst på IG att ni har oljat golv, vi såpar, men det kommer säkert bli lika rent ändå hos er. Det finns någon före/efter-bild på mitt Instagram om du vill kika. Ha en härlig dag i solen!
hälsningar Linda
Ps. Jag fick själv ett tips om att använda Vim/Jif och det var riktigt bra särskilt till alger mm.

Svara
Åse 5 maj, 2013 - 12:31

Inget oljat golv! Obehandlat! Ja vi ska köpa högtryckstvätt idag med trallborste 🙂 och tänkte prova Fluggers trallrengöring. Håll tummarna! 🙂

Svara
Linda 5 maj, 2013 - 13:12

Du kommer bli nöjd!! 🙂

Svara
Anneth 5 maj, 2013 - 12:26

Jag måste fråga… Sparad hemmagjord bearnaise som man ställer in i kylen – hur ”ska” konsistensen bli på den? För min förvandlas till ett sorts hårt äggsmör med dragonsmak om jag vill spara sås. Den kanske blir så på grund av allt smöret? Eller har jag för kallt i kylen?

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.