Torskrygg med hetta och gul mos

2 maj, 2018
Torskrygg med hetta och gul mos

God morgon! Hoppas ni hade det bra i helgen! Det är tyst om er men hälsan tiger still som min mormor alltid sa hihi!
Jag tog fram torskrygg från frysen i går, jag älskar torskrygg! Havets oxfilé!

Godast tycker jag torskrygg blir när man inte gömmer den med gräddig sås. Oftast så gör jag bara en enkel sås eller som här med smaksatt smör! Smöret ger så mycket smak men det är ju inte så mycket man får upp och äter.
Detta är en enkel rätt som passar både till vardag och fest! Snabblagat och enkelt!

torskrygg

Torskryggen läggs i ugnsform, stekt bacon, lök och vitlök strösslas på och sedan så hälls smöret på. 15 minuter i ugn och rätten är klar!

torskrygg

torskrygg

Jag gjorde en gul mos på morötter, gulbetor, palsternacka och polkabetor! Såååååå gott!

torskrygg

torskrygg

torskrygg

Prova detta hörrni!

Skriv ut

Torskrygg med hetta och gul mos

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portionsbitar torskrygg
salt, peppar
1 paket bacon
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
75 g smör
rivet skal av 1/2 citron
1/2 tsk sambal oelek eller mer för hetare smak

Mos:
2 morötter
2-3 betor (gulbeta/polkabetor)
1 palsternacka
75 g fetaost
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Tina torskryggen och torka av den. Lägg i ugnsform och salta och peppra.
Klipp baconet i mindre bitar, finhacka lök och vitlök. Fräs bacon, lök och vitlök knaprigt. Strössla över torsken.
Smält smöret och blanda med citron och sambal oelek. Häll över torsken.
Skala rotfrukterna och koka mjuka i lättsaltat vatten. Sätt in fisken i ugnen i ca 15 minuter. Mosa rotfrukterna med potatisstöt och vispa till mos med fetaost, smaka av med salt och peppar.
Lägg först upp mosen på tallrik, torsken över och lite av smöret.

Sugen på mer fiskrecept!? Det är ju så gott! Min kategori med fisk och skaldjur hittar ni HÄR

18 kommentarer
10

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Åtta favoriträtter med fisk & skaldjur - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 6 september, 2018 - 10:50

[…] Torskrygg med hetta och gul mos Sååå gott! […]

Svara
Karin 19 maj, 2018 - 15:53

Det här var alldeles fantastiskt gott!!!

Svara
Åse 19 maj, 2018 - 15:54

Kul att höra! 🙏🏻

Svara
Anna-Karin 12 maj, 2018 - 15:33

Torsken låter ju supergod – måste definitivt prova! Men jag funderar på om moset inte blir väldigt sött i smaken, eller vad tyckte du?

Svara
Åse 12 maj, 2018 - 15:34

Det är ju en smaksak 🙂 jag tycker det går väldigt bra ihop med övriga ingredienser ☀️

Svara
Jenny 2 maj, 2018 - 13:02

Torsk är underskattat, så bra att du påminner om fisk : )

Svara
Åse 2 maj, 2018 - 13:04

Verkligen underskattat och speciellt vit fisk!

Svara
Laila 2 maj, 2018 - 12:59

Mmmm va gott det låter! Ännu ett härligt Åse-recept! Detta måste testas inom kort.
Gillar din nya blogg!
Önskar dig en härlig dag!
(Ps: gillar att du fått även Anna HB att glittra 😀)
Kram Laila

Svara
Åse 2 maj, 2018 - 13:03

Haha! Tack Laila! =) Japps Anna passar i att glittra! 😅❣️ KRAM!!

Svara
Charlotta 2 maj, 2018 - 10:25

Jag tog fram torskrygg ur frysen igår kväll som ska lagas ikväll. Kände mig oinspirerad o därför kikade jag som vanligt in på din fina sida. Vilken perfekt timing för du hade precis lagt ut detta smaskiga recept. Tack för hjälpen, nu vet jag vad jag ska laga ikväll!

Svara
Åse 2 maj, 2018 - 12:54

Vad roligt!! =) Smaklig spis!

Svara
Charlotta 2 maj, 2018 - 18:05

Tack för ett underbart fiskrecept, vi älskade det! Det kommer bli stående i vår familj.

Svara
Åse 2 maj, 2018 - 19:31

Åh vad roligt Charlotta! Tusen tack för feedback! <3

Svara
Anette 2 maj, 2018 - 10:09

Mums vad der ser gott ut!! 😍 Din nya sida har blivit jättebra!
Ha en bra dag! 🌞

Svara
Åse 2 maj, 2018 - 12:54

Tack snälla! Vad glad jag blir! tack för feedback!😍

Svara
Marianne 2 maj, 2018 - 09:33

Tog precis fram torsk ur frysen för jag är sugen på fisk idag. Så detta ska jag göra idag.
Ser riktigt gott ut. Ha en fortsatt bra dag☺

Svara
ÅsaS 2 maj, 2018 - 09:17

Låter väldans gott! Får prova detta nästa gång vi gör torskrygg här hemma.
Annars brukar jag steka torskryggen, i smör, vrida över salt från kvarn och sen SantaMarias Chiliexplosion (ExtraFineCollection). Steker bara snabbt, så torsken är blank och fin inuti. Knapersteker bacon som jag strösslar på och sen liiite smör som blivit kvar i pannan. Såå jäkla gott!
Njut dagen! Själv fortsätter jag rensningen här hemma. Det verkar aldrig ta slut…
Kram 💕

Svara
Åse 2 maj, 2018 - 12:58

Älskar Extra Fine Collection kryddorna! Bra tips där Åsa!!
KRAM och lycka tilö med rensningen!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.