Torskgryta med ägghack

7 mars, 2017

Hej hej!
Åh det doftar fantastiskt gott här hemma! Jag har en köttgryta som har puttrat i Crockpoten sedan kl 10! Den ska vi njuta av ikväll.
Superfina grytbitar (eko/hängmörat) så det lär smälta i munnen! Lööööööööv långkok!
I går blev det fisk både till lunch och till middag!
Jag gjorde en variant på min Kokt torsk med äggsås – såg nämligen i senaste Buffé att de gjort en ugnsvariant så jag bestämde mig för att slänga ihop mitt recept på samma vis!
Jag älskar Santa Marias Umami krydda! Så god i det mesta men framför allt till fisk!


I min form hade jag både kålrot och potatis men vill man ha ner stärkelsen så kan man ha enbart kolhydratlåga rotfrukter som rotselleri, kålrabbi och kålrot.


Blev såååå gott! Barnen slevade i sig för glatta livet 🙂

Skriv ut

Torskgryta med ägghack

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 1,2 kilo skivad rotselleri/kålrot/kålrabbi alt potatis
  • 1 stor purjolök
  • 800 g torsk
  • 5 dl creme fraiche
  • 4 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, skalet + saften
  • 1 dl hackad dill
  • 2 fiskbuljong alt 3 msk konc. fiskfond
  • salt, vitpeppar, gärna naturlig Umamikrydda
  • 8 ägg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor
  3. Skär bort blasten från purjolöken och skiva purjon.
  4. Blanda och lägg i smord ugnsform.
  5. Koka upp grädde, creme fraiche och vatten. Rör ner buljong, citronsaft/skal.. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda några minuter tills den tjocknat. Späd eventuellt med lite mer vatten
  6. Dra åt sidan. Rör ner hackad dill.
  7. Häll gräddblandningen över rotfrukterna. Sätt in i ugnen ca 40 minuter, tills rotfrukterna är mjuka. Lägg eventuellt över folie.
  8. Koka äggen hårdkokt, skala och skär kors och tvärs med äggdelare.
  9. Skär torsken i portionsbitar. Salta och peppra runt om. Ta ut formen och lägg fisken över. Tryck ner lite i såsen om det är möjligt. Ställ in formen igen i ca 10 minuter.
  10. Strö lite dill över och fördela ägghacket över. Servera!
  11. Ta ut och

Prova detta! Tror ni kommer gilla det! =)

Du kanske också gillar

6 kommentarer

elisabet lewin 11 mars, 2017 - 15:37

gjorde detta nyss, absolut inte sista gången! så gott! tack!

Svara
Gourmettjejensblogg 7 mars, 2017 - 17:42

Du är så grym på att hitta på en massa goda recept. Jag älskar verkligen din blogg, du förgyller min vardag och mina smaklökar, he he!
Keep up the good work.
Mwah

Svara
Eva 7 mars, 2017 - 15:37

Den såg underbar ut! Du har verkligen många goda recept som du delar med av. Tackar så jätte mycket!

Svara
Britta Person 7 mars, 2017 - 15:07

Hej,detta låter jättegott,vad kan man byta mejerierna mot?

Svara
Åse 7 mars, 2017 - 15:15

Hej! Det är inte alltid enkelt eller möjligt att byta bort mejerierna i mina recept.
Om du är laktoskänslig så kan du välja laktosfri grädde / Creme fraîche / Fet yoghurt. Finns mjölkproteinfria alternativt också i kyldisken..
Mjölk kan generellt bytas mot nötmjölk, grädde kan bytas mot kokosmjölk, men passar inte smakmässigt i alla recept. I detta receptet rekommenderar jag inte det.
Smör kan bytas mot Ghee. Creme fraiche kan bytas mot Rawfood Creme fraiche, den görs på cashewnötter. Jag har inte receptet men det kan du googla upp.
Jag kan tyvärr inte ge mejerifria alternativ till varje recept jag lägger ut.
Lycka till!

Svara
Kim 22 mars, 2017 - 21:47

Jag för nästan alla såser på IMat från Oatly (”grädden”) pga mjölkproteinallergi i familjen. Blir jättegott!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.