Tonfiskgratäng med blomkål

5 juni, 2017

Innan jag åkte gjorde jag en uppskattad tonfiskgratäng som jag tänkte dela med mig av. Vill man ha lite mer krydda i så kan man addera till lite sambal oelek eller annan het chilisås, jag tycker det är gott med Sriracha i.
Snabblagad och smarrig! =)



Jag serverade den med Better than Noodles.

Skriv ut

Tonfiskgratäng med blomkål

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk, vattnet avrunnet
  • 1 blomkål
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl lagrad riven ost
  • 2 dl Créme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 ägg
  • salt, peppar
  • 1/2 dl klippt färsk persilja
  • smör att steka i
  • garnera med tomater

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Dela blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Lt rinna av i durkslag och lägg sedan tillbaka i kastrullen och ånga av på låg värme i några minuter.  Lägg i ugnssäker form.
  3. Finhacka lök och vitlök. Fräs mjuka i stekpanna. Rör ner i blomkålen. Rör ihop creme fraiche, grädde, ägg, riven ost, tomatpuré, tonfisk och kryddor i en skål. Salta och peppra något.
  4. Häll sedan överblomkålen och avsluta med persiljan. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

 
 

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Päivi 11 maj, 2018 - 09:44

Hejsan
Jag vill gärna minska fetthalten något och undrar om det går bra med lätt creme fraiche och matlagningsgrädde. Behövs det fler ägg då?

Svara
Åse 11 maj, 2018 - 09:59

Hej! nej det ska gå bra ändå =) jag hade nog adderat till en äggula i allafall.

Svara
Christina Ferris 5 november, 2017 - 22:36

Hej. Jag undrar bara vilken storlek tonfisk burkar du använder? Det finns ju olika storlekar.

Svara
Åse 6 november, 2017 - 08:57

Hej! Abba tonfisk i vatten 200 g

Svara
Christina Ferris 6 november, 2017 - 10:04

Tack. Våra här i Australien är 400 gram. Det verkade lite mycket. Nu ska jag testa receptet. Låter jätte gott 🙂

Svara
Åse 6 november, 2017 - 10:10

Det förstår jag! jag brukar ange vikt, men måste glömt här =) Hoppas det smakar!

Svara
Anja 11 juni, 2017 - 17:49

Jag hann testa detta innan tillägget om att förvälla blomkålen kom med. Men det funkade fint ändå. Hade den inne lite längre i ugnen. Blev supergott!! Tack!

Svara
Barbro 5 juni, 2017 - 20:01

Verkar ju jättegott men förväller du blomkålen något?
Du ska ha tack för alla goda recept som du delar med dej av.
Ha nu en kväll med dina nära o kära.
Kram

Svara
Åse 6 juni, 2017 - 10:07

Åh men så klart! Det glömde jag! Lagt till i receptet nu! 😀 kram!

Svara
Britta 5 juni, 2017 - 17:53

Låter riktigt gott! Ska testa att laga den ikväll när jag kommer hem från jobbet. Åter igen tack för inspirerande recept 🙂

Svara
Åse 5 juni, 2017 - 18:32

Tack själv för att du läser Britta!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.