”Toffel” frukost!

4 april, 2012

I dag fick barnen och översovande kompisar ”Tofflor” till frukost, som Alice säger 😉 Mandelvåfflor! Frasiga och smaskiga och kompisen verkade inte ens reflektera över att det inte är ”vanligt” mjöl i. Vaniljgrädde och osötad hallonsylt till.

6 våfflor

2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
nypa salt
vaniljpulver

Mixa ihop smeten och smörj ett våffeljärn, gärna med kokosfett så blir de extra nyttiga! 😉

Print Friendly, PDF & Email

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

LCHF Våffla | Kikans Mat 19 juli, 2015 - 11:07

[…] är lånat ifrån Åses blogg 56kilo.se och dem blir så himla […]

Svara
Natalie 8 december, 2014 - 18:38

Hej! Är detta lchf våfflor? 🙂

Svara
Pia 10 augusti, 2014 - 13:00

Gjorde dessa till lunch idag, och vilken uppenbarelse! Helt fantastiskt goda! Jag provat ett annat recept tidigare men de var bara sega och sladdriga. Sedan hade jag i kokosgrädde istället för grädde då vi har mjölkallergi i familjen. Men det gick kanon. Tack för så många härliga recept <3

Svara
Åse 12 augusti, 2014 - 10:19

Härligt att de smakade! =)

Svara
christina 11 juni, 2012 - 20:08

testade våfflorna idag! mums!! jättegoda. 🙂

Svara
Pornpimol Olander 13 april, 2012 - 14:53

Jag har provat massor av våffelrecept och dessa var helt klart toppklass! Tack för en toppenblogg!

Svara
anna 4 april, 2012 - 23:26

Detta ska jag testa inom kort. Har bara gjort en andra varianter innan. Kul med något nytt =)

Svara
Frida 4 april, 2012 - 22:57

Vad är det för märke på mandelmjölet du köper? Finns det någonstans man kan hitta större förpackningar än de på Ica? Räcker ju inte så långt med de små 🙁 tacksam för svar!

Svara
Zara 4 april, 2012 - 11:57

Låter hur gott som helst, jag använder ofta mandelmjöl och barnen märker det aldrig 🙂

Svara
Elin 4 april, 2012 - 11:21

Vilket bra tips. Har syskonbarnen på besök så det ska verkligen bli kul att kunna bjuda dem på ngt gott som även jag kan äta. Hur gör du din hallonsylt? Är det vara rårörda hallon? Tack för bra inspiration.

Svara
Amanda 4 april, 2012 - 10:54

Hejsan!
Jag har en liten fråga; Vad är fiberhusk för någonting? (:

Svara
Åse 4 april, 2012 - 11:02 Svara
Fröken Nilsson 4 april, 2012 - 10:23

aha inga ägg??!!

Svara
Åse 4 april, 2012 - 11:03

Jo men gud det glömde jag! Såklart ägg! tack!

Svara
Fröken Nilsson 4 april, 2012 - 12:16

ingen orsak 😉
fick bara inte helt ihop det 😉

Svara
Linda-Li 4 april, 2012 - 10:21

Ser riktigt smaskigt ut! Har en fundering, skulle det funka att ha i lite smält smör för att få dem lite frasiga?

Svara
Åse 4 april, 2012 - 11:03

De blir frasiga av kokosfettn men prova du med smält smör också 🙂

Svara
Linda-Li 6 april, 2012 - 12:56

Hade inget fett i smeten, men rikligt med smör i laggen, och det blev de absolut bästa LCHF våfflor jag någonsin ätit! TACK! Tom min extremt kräsne och LCHF skeptiske man tyckte att de var goda!

Svara
Åse 8 april, 2012 - 11:23

Kul!! =))

Svara
Anna 4 april, 2012 - 09:59

Åse, är mandelmjöl samma sak som finmald mandel? Som man använder ex till macaroons? Jättetacksam för vägledning ang varumärke etc.

Våfflorna ser härliga ut – sonen fyller 10 imorgon och det kunde vara en överraskningsfrukost!

Svara
Åse 4 april, 2012 - 10:06

Yes! =) Du kan mala själv annars har Ica Maxi tex (Sellton och Riosenta)

Svara
Åse 4 april, 2012 - 10:07

GRATTIS i förskott till sonen!! =)

Svara
Anna 4 april, 2012 - 10:16

tack massor! om du vill se lite fina påskägg som barnen gjort så kika på min blogg – de blev fantastiska, med mönster av gummiband.
Man kokar en tärnad skalad rödbeta, häller av vattnet och tillsätter några msk vinäger.
Samma med 1/4 rödkålshuvud. Samma med en hög gula lökskal. Låt äggen ligga ungefär en timme. Roligt att göra tillsammans!

Svara

Lämna en kommentar