Toast Skagen LCHF

8 augusti, 2013

En toast skagen är ju något av det godaste! Älskar det!!! Men vitt bröd undviker jag ju alltid.
Men med min formfranska så blir det plötsligt möjligt igen!
2 portioner
3 skivor formfranska
500 gram räkor med skal eller ca 160 gram utan.
1/2 dl majonnäs (gör gärna egen!)
1/2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche
2-3 msk finhackad dill
saften av 1/2 citron
1/2 rödlök
salt, svartpeppar
Grovhacka räkorna och blanda sedan med övriga ingredienser. Låt stå kallt om du inte serverar med en gång.
Smörstek brödet och lägg sedan varsin skiva på två tallrikar, röran ovanpå och sedan avsluta med en halv skiva ovanpå. Jag hade sedan stenbitsrom, citron, gurka och en dillkvist på (glömde vid fotograferingen så kom på sedan)
IMG_1471
 
IMG_1484
 
Till detta drack vi ett SÅ GOTT VIN! Wow!!!!
Ett riktigt gyllengult Chenin Blanc dvs The Bernard Series Old Wine Chenin Blanc.
Vinet är jäst på franska ekfat MUMS!
”Doften bjuder på rikligt med tropisk frukt som ananas samt päron, honung och vanilj. Smaken är torr och frisk. Frukten är syrlig med ananas och persika. Fylliga ton av honung och vanilj från faten. Passar till fisk- och skaldjursrätter med krämiga tillbehör som tex. en härlig smörsås. Serveringstemperatur: 8°C”
Detta vinet rekommenderar jag varmt! Passade perfekt till min toastskagen! Och supersnygg flaska eller hur!?
[button color=”lightgray” size=”large” link=”http://utskick.vinguiden.com/the-bernard-series-old-vine-chenin-blanc?c=blogg_56ki” target=””]Kan beställas här[/button]
 
I samarbete med Vinguiden.com, omdömet är mitt personliga
IMG_1480

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Henrik 20 mars, 2014 - 10:04

Spännande med chenin blanc till, det hade jag aldrig kommit på.

Svara
Olivia 9 augusti, 2013 - 12:21

Tack för massa bra recept! Slutade på lchf för att jag hade dålig fantasi, men när jag hittade din blogg tog jag upp denna livsstil igen. Har gått ner 2 kilo på 5 dagar, och är supernöjd!

Svara
Linda 8 augusti, 2013 - 22:11

Åse, bra svarat på CF’s kommentar. Finns väl ingen anledning att kommentarer sånt som är helt individuellt. Jag tänker prova att göra en likadan med två kg räkor för att jag älskar räkor, min bästa väninna tänker prova med 25 räkor för hon gillar inte räkor så mkt… Ja ni fattar …
Formfranskan blev fantastiskt gott! Just nu följer jag din 6-veckorsmeny från kokboken:-) du är bäst!

Svara
Åse 8 augusti, 2013 - 22:52

Hihi ja allt är ju infividuellt ;)))
Smaska på!
Tack för pepp o feedback uppskattar det! ❤

Svara
~ Maria ~ 8 augusti, 2013 - 18:21

Wow! Tack för att du delar med dig av ett sådant fint recept, blir till att testa i helgen.
Puss!

Svara
Emschen 8 augusti, 2013 - 16:37

Meh skulle inte läst detta. Sitter på tåget och är vrålhungrig.
Det ser galet gott ut!

Svara
Ewa 8 augusti, 2013 - 14:47

Hej Åse
vad gott det ser ut
Kram
Ewa S

Svara
CF 8 augusti, 2013 - 14:39

..men nog skall man använda ett helt kg räkor till två portioner och den mängden ”gegg”, och gärna låta dem gå i hela. 🙂

Svara
Åse 8 augusti, 2013 - 14:41

Nej det räcker gott och väl med 500 gram oskalade till denna toasten. 1 kilo räcker ju till om man BARA ska äta räkor. Grovhackade räkor i skagen är det oftast 😉

Svara
CF 8 augusti, 2013 - 15:35

Nu var det ju ingen fråga..

Svara
Åse 8 augusti, 2013 - 15:41

Nej det var en åsikt du hade och jag svarade min åsikt.

Svara
Patricia 8 augusti, 2013 - 13:42

Ser gott ut:) ska prova detta:) har du bakat brödet eller finns det att köpa i vanlig mataffär?? Med vänlig hälsning,

Svara
Åse 8 augusti, 2013 - 13:42

Följ länken 😉

Svara
anci 8 augusti, 2013 - 13:35

varför går det bra med formfranska? ser väldigt gott ut.

Svara
Åse 8 augusti, 2013 - 13:36

Det går bra med den formfranskan jag länkar till eftersom det är ett lågkolhydratbröd.

Svara
Lotta 8 augusti, 2013 - 13:30

Oj så gott det ser ut!! Helt otroligt att det är okey att vitt bröd!! Måste testa!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.