Tips om program om socker i SVT ikväll!

2 april, 2013

Programmet Korrespondenterna i SVT2, idag kl 20.00 handlar om socker som drog. Korrespondenterna är en halvtimme långt och innehåller en intervju med fetmaforskaren Robert Lustig i San Fransisco, ett reportage från ett internat för överviktiga ungdomar i Kalifornien och ett reportage från Indien, vars befolkning är de största sockerkonsumenterna i världen och där man börjat tala om en diabetesepidemi.
Pressrelease:
SOCKRET ÄR STÖRSTA HÄLSOHOTET
Sockret är den största hälsoutmaningen i mänsklighetens historia. Det säger den amerikanske professorn och fetmaforskaren Robert H Lustig i SVT:s Korrespondenterna ikväll, tisdag.
Alltfler forskare talar nu om riskerna med det tillsatta sockret, fruktos, som vi vet finns i läsk och godis. Men vad som är mindre känt är att det också finns i mycket av den färdigmat vi äter.
– Socker är en drog och den är beroendeframkallande. Inte som kokain och heroin, men ungefär som alkohol, säger Robert H. Lustig, professor vid University of California som forskar kring fetma och som varnar för konsekvenserna av vår sockerkonsumtion.
Kommentera gärna programmet på facebook.com/svt korrespondenterna och twitter #korrespondenterna
Ska ni titta? Jag ska självklart!

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

ÅsaS 3 april, 2013 - 10:07

Ärligt talat så tyckte inte jag att det gav så mycket mer ’kött på benen’. Visst, det är ett aktuellt ämne, men det finns så mycket mer att säga om socker-sjukan… Hoppas att min svägerska såg programmet och tog till sig den info som kom fram. Hon är laktosintolerant, glutenintolerant, diabetiker och kraftigt överviktig med ledvärk… Men vad gör hon åt saken?! Inget, mer än att hon tycker synd om sig själv och muttrar över att jag ’som är sååå smal äter enl LCHF’… Jag har försökt prata med henne, men hon vägrar lyssna och ta till sig den info jag försöker ge henne…
/ÅsaS

Svara
Åse 3 april, 2013 - 10:09

Nej inget nytt under solen men allt som uppmärksammar problemet med socker (och low fat!!!!) är bra!
Ja se människor, de har noll självkännedom ibland.. Kram!!

Svara
Nettan 2 april, 2013 - 21:57

Det programmet missade jag tyvärr. Ska se om jag hittar det på nätet. Tack för bra tv-tips!
En helt annan fråga, din supersnygga kitchen aid, vad gör du för ngt gott i den?
Några bra tips?
Hälsningar
Annette

Svara
Åse 3 april, 2013 - 09:19

Hej! Den använder jag till LCHF bak och att vispa grädde i!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.