Tillbehör till en LCHF kost

15 december, 2010

Många har lite svårt med tillbehören när de äter lågkolhydratkost men det är hur enkelt som helst när man styrt om tankarna 😉 Men behöver inte äta pasta, man behöver inte äta potatis eller ris.
Detta är de tillbehören jag oftast använder till maten.

Blomkålsmos

Kan göras på samma sätt som broccolimos nedan, i båda recepten kan philadelphiaost uteslutas. Smör och grädde tillsättes efter smak och konsistens.
Blomkålsmos fungerar även jättebra som Blomkålsduschesse till tex plankstek!

Blomkålsduchesse

2 port

1 blomkålshuvud
1/2 dl creme fraiche (ev lite mindre beroende på konsistens)
2 msk smör
2 msk philadelphiaost
Drygt 1 dl riven cheddarost
salt och vitpeppar efter smak

Blomkålsris

Blomkålsris är ett jättegott alternativ till ris! Riv ner en blomkål på grövsta delen av rivjärnet. Stek sedan i smör på medelstark värme tills den blivit lite mjukare. Krydda med valfria kryddor.

Broccolimos

Koka broccoli i lättsaltat vatten. Broccolin ska vara mjuk men inte överkokt.
Ånga av den och vispa sedan den med en klick smör, en klick philadelphiaost och en skvätt ljummen grädde. Salta och peppra med vitpeppar och pressa ev i en klyfta vitlök!

Stekt vitkål

Stekt vitkål är bland det bästa jag vet som tillbehör!
Hyvla vitkål med osthyvel och stek sedan mjuk i smör på medelstark värme. Salta och peppra eller lägg i lite sambal oelek!
Vitkål kan även användas som substitut i en pastagratäng!

Squachtagliatelle

Squasch/Zuchini är utmärkt att använda istället för pasta!
Hyvla med långa tag med potatiskalare, ända ner till kärnhuset. Fräs i smör på medelstark värme i ngn minut.
Squach kan även användas i lasagne istället för lasagneplattor!

Ugnsrostade grönsaker

Ugnsrostade grönsaker är jättegott till kött! Skär ner dina favoritgrönsaker som rödlök, squach, paprika, vitlök, lägg på plåt och ringa olivolja och flingsalt på och stek i ugn, ca 225 g tills de fått fin färg.

I stället för bröd

Sesambröd alternativt Pones eller Mandelbröd

Utöver detta använder jag ofta sallader med fetaost och kokt broccoli som tillbehör.

27 kommentarer
0

Du kanske också gillar

27 kommentarer

Homepage 16 juli, 2012 - 07:37

hello, i came in to learn about this subject, thanks alot. will put this internet site into my bookmarks. 543631

Svara
Lunch | Vägen mot ett sundare liv | ShapeMeUp! 19 oktober, 2011 - 12:58

[…] på kyckling i helgen haha. Dagens lunch blev därför åter igen kyckling! Denna gång med blomkål&broccoli-mos och en improviserad sås till gjord på matgrädde, champinjoner, bacon, kalvfond, paprika och […]

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.