Tillbaka till vardagen

1 juli, 2009

Om två dagar kl 21.10 flyger vi mot Köpenhamn – äntligen känns det som just nu, vi är sååååå mätta och nöjda på sol, värme, bad, vin och god mat =) Längtar nästan efter att fylla maskinerna med tvätt, slappa inomhus och äta MIN mat, visst är man konstig som människa? Får hoppas att Sverige bjuder på några solfattiga dagar åtminstone när vi kommer hem.
Jag sa igår, till älsklingen – att det bästa med denna kosten är att jag kommit ifrån (i allafall en bra bit på vägen) mitt allt eller inget matbeteende. Jag har ätit bra denna semestern, men givetvis inte så bra som jag skulle ätit hemma och då tänker jag främst på att jag ju druckit vin varenda dag och några sockerdrinkar har slunkit ner, även om de är betydligt färre än vad de varit på tidigare semstrar, men bara för att jag gjort avstickare så har jag inte tänkt ”Jaha, nu kan jag ju lika gärna äta godis” utan jag har konsekvent hållt mig borta från kolhydratrika saker denna resan och jag säger det inte för att imponera utan för att jag är GLAD över att jag har förändrat mitt matbeteende. Jag styrs inte längre av en liten demon eller en liten ängel på axeln när jag ställs inför godsaker. Det är nog därför jag känner att mina sista kilon får ta den tid de tar – det viktigatse är inte att jag är vid den vikt jag vill vara utan att jag lär mig göra val jag kan stå för vardagar, fest, semester under tiden – och det innebär att man gör lite avstickare under tiden. Och då passar det ju bra att jag aslutar med mitt favoritorspråk: Göra 80% rätt, 80% av tiden gör 99% av resultatet, göra 80% fel, 20% av tiden gör de övriga 1%.
Jag är så nöjd!

Så nu njuter vi i några dagar till, äter och dricker gott och väntar på att få åka hem 🙂

039

013

Juni, Noel (våra) och Jesper (Jonas & Jennys)

29 kommentarer
0

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Margitha 3 juli, 2009 - 19:02

Välkommen hem igen . Bilderna visar att du har haft det bra…

Svara
Ebba 3 juli, 2009 - 14:14

Du ser verkligen fantastisk ut Åse, underbart att se och ”höra” att du mår så bra! Underbara bilder för en som sitter på kontoret i ytterligare 3 veckor.. 🙂

Välkomna hem!

Svara
Sofia 3 juli, 2009 - 13:38

Du är en stor inspirationskälla för en sådan som mig, har ätit LC/LCHF i sju veckor och tappat sju kilo. Det är några kilo kvar men det som känns bäst är att jag faktiskt klarar av att gå och handla utan att känna suger efter Polly m.m. Det är härligt, man börjar tro på sig själv mer och tycker om sig själv! Det är det viktigaste och det som betyder något, viktminskningen är mer ett plus på vägen!

Svara
Annika 3 juli, 2009 - 12:47

Blev nästan lite full i skratt när jag läste detta inlägget. Har precis själv skrivit ett inlägg i min egen blogg där jag precis pratar om dessa varelser som sitter på axeln och har invändningar på hur man ska göra saker. Själv har jag tyvärr inte kommit lika långt som dig men jag är på väg åt rätt håll och är glad för din skull. Tack vare dig så vet jag att jag också kan nå dit, att det är möjligt!

Har även länkat till dig på min blogg, hoppas det är okej. Vill ju berätta om vem som ger mig endel av min inspiration. Tack igen!

Fortsatt lycka till!

Svara
Pulver 3 juli, 2009 - 10:35

Kan man bli mätt på sol ?

Svara
Flis-ann 3 juli, 2009 - 10:16

Jag behöver lite peppning i min viktresa så nu är jag runt på bloggrunda för att hitta mer inspiration. Tack för den.

Svara
isabeli 3 juli, 2009 - 08:57

Starkt gjort att hålla fast vid din plan trots att det finns så många frestelser när man är på semester!

Svara
Linda 2 juli, 2009 - 22:15

Vad duktig du är!
Verkligen & att du kommit in i det liksom..å lever efter det spontant. Det är ju dit man vill nå tillslut.
Men visst var du med i VV tidigare?
Jag har varit med i GI i 3 veckor nu..men har blivit endel fusk. Gick ner 6 kg första 4 dagarna:P men sen har det inte blivit så mkt mer tyvärr. Är alltid nåt tycker jag, såhär på sommaren.
Men då gäller det att stålsätta sig..å det är jag kass på:) iaf till viss del.

Vilket fint kort på er två!
Å era två barn såg så söta ut där de satt:)
Fint namn på flickan, lite ovanligt va?

Kram kram & välkommen hem:)

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.