Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip!!! Reklamstopp!

Innan ni får mitt SMARRIGA recept på thaiköttbullar *yummie* så måste jag berätta vad jag lyssnar på nu samtidigt som jag zippar på en god drink gjord på Bacardi Pineapple Fusion, Roses Coconut och 7 Up light (Yes, tror fortfarande inte att jag dör av lite aspartam ibland)
Och den passar perfekt till vad jag lyssnar på! Verkligen sommarkänsla!

Jo, jag lyssnar på min gode vän Magnus Carlssons nya låt TILLSAMMANS som han släppte i dag! Den klättrar snabbt på Itunes topplista! Redan TOPP 8!
Singeln är ledmotivet till hans sommarturné med samma namn. Turnén är lite formad som en allsångsturné (med bl.a Bengtzing och Shirley Clamp som gästartister)
Låten är specialdesignad för Magnus av ingen mindre än Thomas G:son! Och visst är det en Magnuslåt!
Jag har haft den i huvudet mer eller mindre sedan första gången jag hörde den ♥︎
Så bra!

Entrén till konserterna är gratis men ett allsångshäfte säljs för 100 kr där singeln ingår och samtliga intäkter går oavkortat till BRIS!
Så ni där ute i landet, missa inte turnén! Tyvärr är vi i Stockholm när de gästar Helsingborg men jag hoppas vi kan klämma in Örebro på vägen hem!!

HÄR kan ni lyssna på TILLSAMMANS!


PS! Min man Daniel (Deskjockey Publishing) har tillsammans med Magnus layoutat singeln.

NU till maten!! =)
I går kväll så gjorde jag något riktigt smarrigt! Jag gjorde thaikycklingköttbullar (ja-långt ord) som sedan serverades i en klassisk röd currysås! Så GOTT!!!!
Jag serverade Shiratakinudlar till.

05062014-IMG_1225

05062014-IMG_1227

05062014-IMG_1231

Thaiköttbullar med röd curry och kokosmjölk

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 8

Ingredienser

Köttbullar

  • 1 kilo kycklingfärs eller kycklingfilé som mixas till färs (det gör jag)
  • 1 tsk röd currypasta
  • 2 ägg
  • 1 gul lök
  • 2 msk pofiber
  • 1 näve grovhackad koriander
  • 1 msk fish sauce
  • 1 msk tamarisoja

Kokossåsen

  • 2 burkar (400 g) ekologisk kokosmjölk
  • 2-3 msk röd currypasta (beroende på hur starkt du vill ha det)
  • 2 tsk hackad koriander (blue Dragon)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Grönsaker (jag hade gröna bönor, minimajs och bambuskott)
  • 1 msk fish sauce eller 1 msk kycklingfond
  • 2 msk tamari soja
  • 1 gul eller röd chili chili
  • rivet skal av 1/2 lime + saften
  • ev salt och peppar

Instruktioner

  1. Mixa kycklingen till färs eller använd kycklingfärs och blanda ingredienserna till köttbullarna. Koka upp vatten med 1 buljongtärning och släpp ner de rullade köttbullarna. När de flyter upp är köttbullarna klara, låt rinna av i durkslag. Stek dem sedan i kokosfett tills de fått fin färg.
  2. Fräs vitlök med bönor och minimajs. Rör ner curryn. Häll ner kokosmjölk och kryddor och låt allt småputtra 5 minuter. Red eventuellt med stärkelsefri redning (jag använder conjacrot)
  3. Smaka av med salt och peppar. Låt köttbullarna puttra med de sista minutrarna.
  4. Servera med lime och lite färsk koriander.
LOADING..